Tesla breidt zijn wereldwijde oplaadinfrastructuur verder uit

Tesla

heeft de mijlpaal van wereldwijd 40,000 operationele snelladers bereikt. Tesla heeft altijd de strategie gehad niet te vertrouwen op externe partijen. Daardoor nam de autofabrikant het inrichten van een

globaal oplaadinfrastructuur

zelf ter hand. Het voorzag al heel snel dat het een kritische succesfactor zou zijn om de Tesla Models te ondersteunen wat betreft de laadvoorzieningen.

Zodoende investeerde Tesla vanaf het begin in de bouw van een eigen netwerk van snelladers. Een decennium later bracht Tesla het nieuws dat het wereldwijde netwerk inmiddels bestaat uit 40.000 superchargers verdeeld over 4000 locaties. In de VS staan 40% van de laders, in China 25%.

Meer ontwikkelingen


Er zijn meer ontwikkelingen op de laadinfrastructuur van Tesla te melden. Onlangs gaf het aan het Europese laadnetwerk vrijwel in zijn geheel ook open te hebben gesteld ook voor de niet-Tesla EV’s. Een project van 2 jaar dat in 2021 begon met een pilot in Nederland. Deze week werd daar Italië als een van de laatste landen toegevoegd, zodat ook de niet-Tesla’s daar kunnen laden. Goed om te weten voor de vakantiegangers naar het Zuid-Europese land.

Een andere ontwikkeling is dat Tesla al geruime tijd ook de energievoorziening in eigen hand heeft genomen. Ook hier voorzag Tesla dat de externe markt de vraag van moderne krachtige accu’s niet aan zou kunnen en bouwde het een eigen‘Gigafactory’.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *