Terugroepactie Ford Mustang Mach E om geluiden tijdens opladen
Kinderziektes voor de elektrische Ford Mustang Mach E. De auto blijkt een flinke bak geluid te produceren tijdens het opladen. Eigenaren melden zich met klachten over de nieuwe Mustang met stekker. Wat is er aan de hand?


Elektrische Ford Mustang Mach E met problemenHet regent klachten over de verkooptopper in Nederland. De volledig elektrische Ford Mustang Mach E blijkt behoorlijk wat herrie te produceren tijdens het opladen. Op social media uiten eigenaren hun onvrede en circuleren video’s over het geluid tijdens het opladen. Niet alle Mustangs krijgen te maken met dit probleem, zo stellen andere eigenaren. Volgens Ford heeft het probleem, wat zich ook buiten Nederland voordoet, te maken met het opladen op hoge voltages.De Ford Mustang Mach E is namelijk in staat om te laden met 11 kW aan een 3-fase AC laadpaal. Dit kan oplopen tot 400 Volts. Niets geks, zou je zeggen. Gezien het feit dat het overgrote deel van de elektrische auto’s dit vermogen kan halen. Ford laat in een statement weten dat het vooral de combinatie van opladen op een relatief hoog laadvermogen is met hoge buitentemperaturen. De auto zou vervolgens flink gaan koelen wat een dosis geluid produceert. 
Oplossing geluidsoverlast opladen Ford Mustang Mach EAanvankelijk zocht Ford de oplossing in een advies om een dunnere laadkabel te gebruiken. Bijzonder, omdat juist een dunnere laadkabel voor minder geleiding zorgt en hiermee of het laadvermogen beperkt is of juist het geluid kan toenemen. Nu lijkt Ford het probleem te kunnen oplossen met een software update. Hiervoor worden alle Mustangs teruggeroepen naar de dealer.Middels de software update zou het geluid tot het verleden moeten behoren zonder dat de laadsnelheid er onder lijdt. Mach-E rijders krijgen een bericht van de dealer om zich te melden. Verdere details over de update geeft Ford niet vrij. Waarom het probleem precies ontstond en of de update gevolgen zal hebben voor koeling is daarom niet bekend. 
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *