Sono Sion krijgt groter accupakketKen je Sono Motors nog? De start-up bracht in 2016 haar plannen voor een compacte, betaalbare elektrische hatchback naar buiten. Niet alleen moest de auto voor vrijwel iedereen betaalbaar zijn, de Sono Sion kon ook op aandacht rekenen doordat de auto een groot deel van de energie uit zonnecellen wist te halen. 
Elektrische auto met zonnepanelenHet is alweer een tijdje stil rondom het bedrijf. In 2017 liet Sono Motors de wereld kennis maken met de Sion. Dankzij ingebouwde zonnepanelen moest de auto ene groot percentage van de benodigde energie kunnen opwekken tijdens het rijden. Hoewel het productiemodel volgens het merk al enige tijd klaar staat is er nog geen enkele auto uitgeleverd aan klanten. Lange tijd bleef het stil. Tot voor kort, het innovatie automerk liet weten een flink bedrag te hebben binnengehaald dankzij een crowdfundingsactie.Aanvankelijk zou de Sono Sion een 35 tot 45 kWh groot accupakket krijgen, goed voor 255 kilometer rijbereik. Maar autofabrikanten zitten niet stil tegenwoordig en de technologie weet zich dagelijks te verbeteren. Reden voor Sono Motors om een upgrade door te voeren. 


Upgrade voor Sono SionNaar eigen zeggen heeft het merk een enquête te hebben uitgevoerd onder de early adopters. Voor de goede orde, Sono geeft aan ruim 13.000 aanbetalingen te hebben ontvangen voor hun eerste elektrische auto. Uit de enquête bleek dat 90% graag een groter accupakket wenste met een grotere actieradius. Sono Motors heeft daarom doorgepakt en voorziet de modellen van een groter accupakket. De hatchback beschikt nu over een 54 kWh accupakket. Genoeg voor een actieradius van 305 kilometer. Verder stijgt ook het snellaadvermogen. Waar dit eerder mogelijk was tot een maximaal laadvermogen van 50 kW is nu snelladen tot 74 kW mogelijk. De elektromotor blijft onaangetast. Deze moet zorgen voor 163 pk en 270 Nm. Waarmee de elektrische hatchback in staat moet zijn om een topsnelheid van 140 km/u te halen. Een levertijd? Die is nog altijd niet bekend.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *