Renault Megane E-Tech, de volgende stap in elektrisch rijden


Renault doet het goed op elektrisch gebied. De alliantie die het met Nissan is aangegaan werpt zijn vruchten duidelijk af. Dat zie je terug bij de

Renault Megane E-Tech

. Dit is een crossover gemaakt op een carrosserie van een hatchback. De

know how op gebied van elektrisch rijden

zie je sterk terug. De Zoe, Twingo enKangoowaren voorlopers. Met de nieuwe volledig elektrische Megane E-Tech is een volgende stap op elektrisch rijden gezet.

Renault Megane E-Tech

Veel innovaties bij de Renault Mechane E-TECH


Die know how zie je op innovatief terrein duidelijk terug. En innovatie moet, want de tegenwoordige basisvoorzieningen voor een elektrisch voertuig zijn al op zeer hoog niveau. Nieuwe innovaties is dan iets waar je je ten opzichte van de concurrent kunt onderscheiden.

Voorbeeld van innovatie is het nieuwe CMF-EV-platform dat uitgerust is met een 60 kWh ultradunne batterij en een compacte elektrische motor van 160 kW. Het gewicht wordt daardoor optimaal verdeeld. Daarnaast maken de vlakke vloer, een langere wielbasis en het lage zwaartepunt de auto zeer wendbaar.

Een ander voorbeeld van innovatie is het veiligheidssysteem. Maar liefst 26 rijhulp- en veiligheidssystemen zijn aangebracht. De Megane E-Tech is voorzien van een Smart Rear View Mirror, oftewel een digitale binnenspiegel. Ook is het voorzien van een slimme Active Driver Assist die het werkt op basis van jouw persoonlijke instellingen. De koplampen hebben een geïntegreerde mistlampfunctie. Voorbeeld van een veiligheidssysteem is de Blind Spot Warning. De auto corrigeert de rijbaanpositie wanneer het een obstakel waarneemt wanneer je van rijbaan verwisselt.

De Mechane E-Tech is voorzien van een Type 2, model 3 Mennekes laadkabel, waarmee zowel thuis als publiek kan worden geladen. Met een volle accu brengt de EV jou 470 km verderop.

Ook een service-app mag bij de Megane E-Tech niet ontbreken. De gebruikelijke zaken zijn aanwezig, zoals je batterijcheck, nabijgelegen laadpunten zoeken, laadplan instellen, je uiteraard een routeplanning.

Tip: klikhiervoor een rijtestverslag van de Renault Megane E-tech.

Prijzen van de uitvoering Equilibre, Iconic en Evolution ERDe Megane E-Tech wordt in 4 uitvoeringen uitgebracht, namelijk deEquilibre,Techno,Iconicen deEvolution ER


. Van de Equilibre en de Techno bestaat zowel een EV40- als een EV60-versie.

Renault Megane E-Tech
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *