Record in Noorwegen: ruim 70% van nieuw verkochte auto’s elektrisch
Ondanks het feit dat de elektrische auto enorm aan terrein wint in Nederland is het gras altijd groener bij de buren. In dit geval hebben we het dan over Noorwegen. Daar verklaart men je voor ‘wandelend fossiel’ wanneer je aan komt zetten met een benzine of dieselauto. Iedere maand lijken er records te sneuvelen als het gaat om verkopen van nieuwe elektrische auto’s in het noordelijke land. En deze maand is het zeker het vermelden waard.


Noorwegen: ruim 70% nieuwe auto’s elektrischAugustus was een topmaand voor de merken met een groot aanbod aan elektrische auto’s. Zo blijkt. In Noorwegen was namelijk 71,9% van de nieuw verkochte auto’s een auto met elektrische aandrijflijn. En nee, geen plug-in hybrides of hybrides. Gewoon echt helemaal elektrisch. De reden laat zich raden. In Noorwegen is destimulans namelijk enorm. Als EV-bezitter krijg je korting op tolwegen en veerboten. Je mag gebruik maken van de busbanen. Betaald minder belasting en elektriciteit is stukken goedkoper dan in Nederland dankzij plaatselijke opwekking via waterkrachtcentrales.
Als we het dan toch hebben over hybrides. Ook die waren in trek. 20,4 procent was namelijk een auto die deels voorzien is van een elektrische aandrijflijn. De gloednieuwe Tesla Model Y was in augustus de aanvoerder. Met op de tweede plaats deluidruchtige Ford Mustang Mach-E
. Op de derde plaats staat deVolkswagen ID.4. Hoewel het jaar nog niet voorbij is staat over heel 2021 gezien de Tesla Model 3 nog altijd op de eerste plaats van meest verkochte EV.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *