Prijsverlaging Tesla | Model 3 en Model Y worden betaalbaarOp het moment van schrijven is het januari 2023. Om tegenvallende verkopen te compenserenverlaagt Tesla zijn prijzenop zowel de Amerikaanse als Europese markt. De prijsverlaging is van toepassing op deTesla Model 3en Tesla Model Y. Het doorvoeren van de prijsverlaging is een duidelijke
strategische zet van Tesla. Het zorgt er voor dat de Tesla modellen ineens vooreen veel groter publiek binnen handbereik ligt.
Prijsverlaging Tesla voor Model 3 en Model YDe prijs van de Tesla Model 3 wordt met maar liefst € 7.000 verlaagd. Bijkomend voordeel in Nederland is dat de instapper van de Model 3 door de prijsverlaging in aanmerking komt voor deaankoopsubsidievan € 2950 voor nieuwe elektrische auto’s, die van toepassing is voor EV’s onder de € 45.000. Ook de Long Range wordt met dezelfde prijsverlaging goedkoper en gaat naar € 53.000. De prijs van de Model 3 Performance wordt met € 6.000 verlaagd en kost voortaan € 60.000.


 

De nieuwe prijs van de Tesla Model Y is met € 3000 verlaagd naar € 47.000. Voor de aankoopsubsidie ligt de prijs helaas net boven de grens van € 45.000. De prijs van de Tesla Model Y Long Range daalt zelfs met € 12.000 naar een verkoopprijs vanaf € 54.000. De Performance-uitvoering gaat vanaf heden € 64.000 kosten.

Strategische zet van TeslaDe prijsverlaging is een strategische zet van Tesla. Allereerst om de concurrentie een hak te zetten omdat het concurrerende autofabrikanten dwingt om scherp te letten op de uit de pan rijzende prijzen voor elektrische auto’s. Een gunstige actie dus voor de consument.


 


De strategiewijziging van Tesla heeft ook nog een andere betekenis. Door de prijsverlaging behoren de Model 3 en Model niet meer tot het premiumsegment. Een interessante maar ook zeer gewaagde strategische zet. Wij zijn benieuwd of deze stap de concurrentie in beweging zet, maar ook wat het betekent voor Tesla nu het zichzelf op een andere manier in de markt positioneert.


 

Hoe dan ook, alle ogen zijn weer eens gericht op Tesla. ‘Gek of geniaal’ zijn woorden die vaker gebezigd worden bij Tesla-eigenaar Elon Musk. De toekomst zal het uitwijzen. Het zou zo maar een prijzenoorlog onder EV-producenten in kunnen luiden. We blijven het voor je volgen.

 

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *