Porsche Taycan tuning | 4 keer gepimpt

De

Porsche Taycan

is alweer een tijdje onder ons. Met een vanafprijs van € 87.421 is het geen goedkope auto. Toch krijg je zeker waar voor je geld. Een behoorlijke actieradius, verrassende 0-100 tijden en bizar snel opladen. Net als andere Porsche-modellen is er keuze genoeg binnen de prijslijst van de Taycan. Van reguliere Taycan tot de Taycan Turbo S en alles daar tussen. 


Toch kleeft er volgens sommigen één nadeel aan de Taycan. Aan het exterieur valt namelijk moeilijk op te maken of je nu met een Taycan 4 of Taycan Turbo S onderweg bent. En dat maakt het toch knap lastig op verjaardagen. Gelukkig zijn er altijd

tuners

die een oplossing bieden in ruil voor een groot deel van je spaargeld. Spoilers, een bodykit, het kan allemaal om je Porsche Taycan net wat exclusiever te maken.Wij zetten de leukste, opvallendste en vreemdste opties van de volgende Taycans voor jou op een rij:


  • Porsche Taycan – Mansory  • Porsche Taycan – Vivid Racing  • Porsche Taycan – Zyrus  • Porsche Taycan – Prior Design

Porsche Taycan – MansoryOok als voetballer, rapper of Youtuber (om maar even wat stereotypes te noemen) kun je vandaag de dag niet meer aankomen met een dikke diesel. Nee, een elektrische auto is goed voor de bijtelling.. eh.. het milieu, dus door maar een EV. Aankomen met een ‘standaard’ Porsche Taycan is dan natuurlijk niet gewenst. Daar heeft Mansory gelukkig een oplossing voor.Met de nodige Forged Carbon onderdelen maakt Mansory de Porsche Taycan een stuk opvallender. Overal waar je kijkt is wel een onderdeel vervangen voor een stukje koolstofvezel. De standaard wielen zijn eveneens vervangen voor 22-inch gegoten velgen van eigen makelij. 


Porsche Taycan - Mansory

Porsche Taycan – Vivid RacingSommigen zweren bij een setje after-market en een ander krijgt al jeuk van een spiegelkapje. Maar waar vraag is zijn ook tuners. En als je het doet, doe het dan goed. Dat zal ongetwijfeld het motto zijn geweest bij Vivid Racing. Mansory staat niet bepaald te boeken als ‘subtiel’. De heren van Vivid Racing mogen zich dan ook gerust een schouderklopje geven bij het zien van dit exemplaar. De Porsche Taycan volgens Vivid Racing is namelijk nog een tandje heftiger dan de Mansory. Een serieuze ducktail, flinke diffusor, carbon spliter, een verlaging en een setje velgen maken het feest compleet. Natuurlijk is het allemaal wat overdreven en misschien komt het door het blauwe kleurtje maar het maakt wel hebberig.


Porsche Taycan – ZyrusIn Noorwegen zijn elektrische auto’s niet aan te slepen. De verkopen gaan nog een stuk harder dan hier in Nederland. Dat resulteert in een vraag naar unieke elektrische auto’s. En daar komt Zyrus, een tuner uit Noorwegen, om de hoek kijken. Zo op het oog lijkt het allemaal nog redelijk subtiel. Dat komt voornamelijk doordat de bodykit, die is opgetrokken uit koolstofvezel, grotendeels in kleur is gespoten. En die kleur mag er overigens best zijn! We zien een nieuwe splitter, achterlip-spoiler en een diffusor. De velgen zijn 21″ Exclusive Design-wielen met carbon blades. Die kosten bij Porsche 8.412 euro per set.


Porsche Taycan – Prior DesignDe Porsche Taycan is verkrijgbaar in heel wat smaakjes. Toch ontbreken er nog een aantal ten opzichte van de iconische 911. De GT3, GT3 RS en GT2 om maar wat voorbeelden te noemen. Nu verwachten we niet zo snel een dergelijke circuitversie van de Taycan met een enorme taartschep als productiemodel maar de kans bestaat natuurlijk dat er ergens ter wereld wel iemand te vinden is die warm loopt voor een Taycan met spoiler.Om aan die vraag te voldoen komt Prior Design met hun versie van de Porsche Taycan. De inspiratie komt overduidelijk van de 911 GT3 modellen. Een enorme spoiler, flinke widebody, sideskirts, frontsplitter. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is te vinden op de creatie van Prior Design. Een setje 22 inch velgen maakt het geheel compleet.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *