Porsche Taycan Sport Turismo GTS is elektrische station met 598 pk
DePorsche Taycan Cross Turismokenden we al maar de reguliere stationwagen, de Sport Turismo, liet nog even op zich wachten. Tot vandaag! Porsche heeft namelijk de doeken getrokken van de praktische elektrische station. Aanschouw de gloednieuwe Porsche Taycan Sport Turismo GTS.


Highlights Porsche Taycan Sport Turismo GTS  • Volledig elektrisch  • Actieradius tot 504  kilometer (WLTP)  • Bijna 600 pk  • Standaard als GTS


Taycan Sport Turismo GTSLaten we voorop stellen dat de Taycan Cross Turismo een toffe wagen is. Uitgesproken is de auto wel. Dankzij de bijzondere velgen, en plastic delen die de auto een offroad look geven is de auto voor sommigen net wat teveel van het goede. Wie toch het praktische van een stationwagen wil maar wat minder opvallend door het leven wil gaan is vanaf heden aangewezen op de Taycan Sport Turismo. Voor de gelegenheid onthuld Porsche de auto direct als GTS uitvoering. Vooralsnog tevens de enige uitvoering. Verwacht gerust dat de komende tijd ook de andere varianten, zoals de 4, 4S, Turbo en Turbo S als Sport Turismo beschikbaar zullen komen.Wat heeft de Taycan Sport Turismo GTS te bieden? Nou, allereerst meer ruimte maar ook een flinke bak vermogen. In overboost modus levert de auto maximaal 598 pk. Daarmee sprint de Taycan Sport Turismo GTS in 3,7 seconden naar de 100 kilometer per uur. Over het accupakket rept Porsche nog met geen woord. Wij gokken echter dat hetzelfde accupakket als de Turbo en Turbo S is gebruikt. Die meet 91 kWh. De topsnelheid van het gevaarte ligt op een begrensde top van 250 km/u. 
GTSMaar het blijft niet alleen bij een nieuwe carrosserievariant. De Taycan Sport Turismo komt direct als GTS uitvoering. Deze uitvoering is vooral te herkennen aan de kleur zwart die de boventoon voert. Veel accenten zijn in zwart uitgevoerd. De GTS positioneert zich tussen de 4S en Turbo. Speciaal voor de GTS heeft Porsche de Porsche Active Suspension Management (PASM) op een eigen manier afgesteld. Dit geldt tevens voor de achterasbesturing, die overigens optioneel is. Verwacht dus echt een eigen karakter en dito rijeigenschappen voor de Taycan Sport Turismo GTS.Naast de donkere exterieurdetails kenmerkt het interieur zich ook als GTS. We zien een overdaad aan alcantara, GTS logo’s en geborsteld aluminium inleg met zwarte afwerking. Daarnaast krijg je een panoramadak met Sunshine Control. Dit panoramadak kan dankzij elektrische folie van vloeibare kristallen het dak van kleur veranderen om felle zon in het interieur te voorkomen. 


Prijs en levertijdNormaal gesproken mogen we nog een tijdje wachten op de prijzen van nieuw onthulde auto’s. Niet vandaag. Porsche deelt namelijk direct de prijzen van het nieuwe model. De Taycan Sport Turismo GTS, die ook als ‘gewone’ sedan verkrijgbaar is (zie ons andere artikel) heeft een vanafprijs van 137.300 euro. De Sport Turismo moet begin februari bij de betere dealers te vinden zijn.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *