Polestar komt jaarlijks met

een

nieuwe uitvoering

Polestar

is een Zweedse fabrikant van premium elektrische voertuigen. Opgericht in 2017 door Volvo Cars en het Chinese Zhejiang Geely. Het hoofdkantoor staat in Göteborg, Zweden. De auto wordt momenteel in China geproduceerd. Polestar beschikt tot nu toe over twee elektrische uitvoeringen. De Polestar 1 werd op kleine schaal gebouwd van 2019 tot 2021 en is een hybride versie met elektrisch bereik van 124 km. De volledig elektrische variant kwam met de Polestar 2, eveneens in 2019. Met de 78 kWh batterij heeft het een bereik van 470 km.

Vanaf nu wil Polestar vrijwel

jaarlijks een nieuwe stekkerauto

op de markt brengen, te beginnen met dePolestar 3. De Polestar 4, een kleinere SUV-coupé, staat gepland voor 2023. En dan in 2024 dePolestar 5. Door continue duurzame verbeteringen aan te brengen wil Polestar rond 2030 een klimaatneutrale wagen fabriceren, eigentijds met nadruk op design, duurzaamheid en technologie. Ook dePolestar 6wordt al aangekodigd.

Aan de Polestar herken je veel duurzame aanpassingen. Een deel van het interieur en exterieur is gemaakt van op vlas gebaseerd compositietmateriaal. Daarmee blijft de hoeveelheid verwerkt plastic beperkt en het materiaal is bovendien lichter van gewicht. Door het specifieke composietmateriaal wordt 50% bespaard op het gewicht en 80% op kunststoffen. Het bijzondere materiaal heeft meerdere voordelen, zoals dat het een beter tegen een botsing is bestand en dat het de trillingen veel beter absorbeert. De zittingen zijn volledig afkomstig van gerecyclede petflessen. Tapijten zijn geweven uit afgedankte visnetten. Mooi toch, dit soort verbeteringen?

 

Ook op digitaal technologisch vlak blijft de Polestar niet achter. Veel innovaties zijn aanwezig, zoals een uitgebreide versie van Google Assistent, eye-tracking en een samenvoeging van Maps en een advanced driving assistent.

 

Wat het design betreft zie je ook enkele vernieuwingen die je overigens veel meer ziet in de auto-industrie. Voorbeelden zijn de aërodynamica, matte kleuren, rijsensoren, verlichtingstechnologie, veel cameravoering met digitale binnenspiegels.Polestar stuurwiel
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *