E308 – Peugeot komt met elektrische versie van de stationwagon


EV-liefhebbers van de stations kunnen blij zijn. Het uitbrengen van

elektrische stationswagons

komt moeizaam op gang, maar Peugeot doet het met de

Peugeot E308 SW

. De stationwagon is er al als benzineauto en hybride-variant en nu is er ook een emissievrije versie op de Nederlandse markt. Daarbij levert Peugeot een basisversie die meteen al een uitgebreid pakket te bieden heeft. Parkeer- en rijhulpsystemen, adaptieve cruisecontrol, een digitaal intrumentenpaneel en een modern multimediasysteem zijn daarvan enkele voorbeelden.

De elektrische Peugeot levert een motorvermogen van 115 kW / 156 pk. Door een laag energiegebruik van 12,7 kWh per 100 km komt de actieradius boven de 400 km met een accu van 54 kWh. Met de hybride-versie kun je dankzij de 12,4 kWh batterij nog een afstand halen van 60 km. 

Net als een aantal concurrenten is ook Peugeot met een nieuw logo gekomen, te vinden op de verticaal gemonteerde grille. Verchroomde accenten geven extra cachet aan deze stoere auto. De verlichting aan de buitenzijde lijken volgens de autoproducent op ‘slagtanden’. Gebruik je fantasie en dan zie je het. Hoe dan ook, de auto is aantrekkelijk vormgegeven en heeft een krachtige uitstraling.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *