Opel Astra Electric | in vergelijking met de Volkswagen ID.3
Wie kent de Opel Astra niet. Sinds 1991 rijdt ie rond als opvolger van de eveneens beroemde Opel Kadett. En het merk is niet van zijn stuk te krijgen. Wel heeft het te lang geduurd voordat we ook een elektrische versie konden aanschouwen. Dat maakt Opel nu goed met de uitrol van de volledig elektrische opvolger van de bestseller van Opel. Nu de Astra ook elektrisch is doemt de klassieke vergelijking tussen de twee Duitse grootmachten Opel en Volkswagen zich weer op. En laten wij ook een duit in het zakje doen.
We vergelijken de nieuwe elektrische Astra met de elektrische Volkswagen ID.3.

Beide modellen begeven zich in het C-segment, wat staat voor de compacte middenklasse. Andere directe EV-concurrenten zijn onder andere de KIA Niro, MG4, Nissan Leaf en de Hyundai Kona. Opvallend is dat waar veel andere autoproducenten nieuwe modelnamen introduceren Opel blijft vasthouden aan de ijzersterke en klassieke modelnaam Astra.

Wie gehoopt had dat de volledig elektrische Astra ook veranderingen aan het interieur of exterieur met zich mee zou brengen komt van een kouwe kermis thuis. Het is vooral de conversie naar elektrisch, verder verandert er weinig. Dat elektrisch rijden is van zichzelf natuurlijk wel een verandering. Door de krachtige elektromotor van 156 pk en het accupakket dat zich in de boden bevindt, geeft de Astra Electric een fijn rijgevoel. Daar komt bij dat bestuurders hun rijkarakter af kunnen stemmen naar eigen voorkeur door gebruik te maken van de rijstanden Eco, Normal en Sport.

Het Duitse model staat op het bekende EMP2-platform van Stellantis en komt niet alleen uit in een 5-deurs hatchback maar aan het einde van 2023 ook als stationwagen met de naam Opel Astra Sports Tourer.


Opel Astra Electric versus Volkswagen ID.3We zetten de elektrische Opel Astra tegenover de Volkswagen ID.3 door te vergelijken op de belangrijkste criteria.  Zie de onderstaande tabel. Hieruit blijkt dat de Volkswagen overwegend betere prestaties neer zet. Daar betaal je dan ook wat extra voor. De prijs van de Astra is een schatting. Wat je zou kunnen zeggen is dat de ID.3 ongeveer 10% duurder is dan zijn Duitse concurrent. De cijfers aanschouwende zou je de ID.3 meer bovenaan in het C-segment positioneren, daar waar de Astra meer middenmotor van het segment is.


Opel Astra Electric instrumentenpaneel
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *