Onderzoek Amerika naar ongevallen tussen politievoertuigen en Tesla’s
Er zal geen week voorbij gaan zonder Tesla nieuws. Dat bewijst ook deze week maar weer. Positief of negatief, het eigenzinnige merk weet de krantenkoppen wekelijks te halen. Dit keer geen onthulling van een nieuw model of opvallende uitspraak van Elon Musk. Tesla krijgt namelijk te kampen met een onderzoek naar ruim 765.000 auto’s. De reden daartoe is opvallend te noemen.


Opvallend veel ongelukken met Tesla’s en politievoertuigenDe Amerikaanse overheidsinstantie NHSTA, welke zich richt op verkeersveiligheid, zal een onderzoek starten naar een groot aantal Tesla’s in de VS. De reden daartoe is het opvallend hoge aantal ongevallen tussen Tesla’s en politievoertuigen. Ondanks dat het niet heel verstandig lijkt om een aanrijding met een politievoertuig te veroorzaken in Amerika, zou je denken dat een onderzoek misschien een beetje teveel van het goede is.Daar is de NHSTA het niet mee eens. De Tesla’s werden namelijk niet door diens eigenaar bestuurd maar door de Autopilot van Tesla. Je weet wel, die zelfrijdende functie. Om de zaken nog iets specifieker te maken: alle hulpdienstvoertuigen die te maken kregen met een Tesla-aanrijding voerden zwaailichten. In sommige gevallen zelfs verlichte pijlen of andere vormen van opvallende wegwijzering. Het geavanceerde Autopilot zou dit van mijlenver moeten herkennen.
Onderzoek naar incidentenOm het geheel een beetje in perspectief te plaatsen moeten we wel melden dat het gaat om in totaal 11 incidenten. Niet een heel groot aantal wanneer je het totaal aantal te onderzoeken auto’s (ruim 765.000 auto’s) bekijkt. Toch is het onderzoek natuurlijk wel de moeite waard. In een enkel geval viel er namelijk een dode. En in andere gevallen gewonden, tot een totaal van 17 personen.De NHTSA zal zich de komende tijd gaan buigen over de incidenten en onderzoeken waarom de Autopilot van de Tesla’s de hulpdienstvoertuigen over het hoofd zag. Ook zal worden gekeken naar de bestuurders van de Tesla’s. Ondanks Autopilot blijven deze wel verantwoordelijk voor het opletten en corrigeren. 
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *