Onderhoud elektrische auto | fors goedkoper dan aan een ICE
Heel verassend zal dit artikel niet zijn. Het

onderhoud aan een EV is fors goedkoper dan aan een ICE

.  Maar een onderbouwing met de nodige cijfertjes kan geen kwaad.Overigens, ICE staat voor Internal Combustion Engine, een auto dus die alleen door een interne verbrandingsmotor wordt aangedreven.


Onderhoud elektrische auto is beperktDat een elektrische auto de nodige voordelen heeft zal de gemiddelde Autovanmorgen-lezer niet ontgaan zijn. Een van de grootste voordelen van een elektrische auto is de besparing op de onderhoudskosten. In het verleden hebben we al de nodige auto’s bekeken en de onderhoudskosten onder het licht gehouden. In de meeste gevallen is het onderhoud beperkt, zoals bij deTesla Model 3 het geval is

Helemaal vrij van onderhoud zijn elektrische auto’s natuurlijk nooit. De banden slijten immers sneller en tijdige vervanging van het enige stukje contact met het wegdek kan geen kwaad. Maar ook ruitenvloeistof is een onderdeel van onderhoud. Gelukkig is regulier onderhoud, zoals het vervangen van bougies, verleden tijd bij een EV. De besparing, die is er. Maar nu is er ook een onderzoek die dat in cijfers weet uit te drukken.


Onderzoek naar onderhoud elektrische auto’sUit onderzoek van We Predict, dat onder de aandacht werd gebracht door Automotive News, bleek dat de onderhoudskosten ongeveer een derde bedragen van een gemiddelde benzineauto. We praten weliswaar over Amerikaans onderzoek en gemiddelde cijfers maar het schets toch een goed beeld.Na een periode van 3 jaar zouden de kosten dus een derde bedragen van de kosten van een benzineauto. Volgens het onderzoeksbureau hebben EV-rijders na een periode van drie jaar grofweg 514 Amerikaanse dollars (€441) hebben uitgegeven aan onderhoud van hun elektrische auto. Een opvallend punt is wel dat in het eerste jaar een EV juist duurder lijkt te zijn. Gemiddeld is een Amerikaan in het eerste jaar 262 euro kwijt aan onderhoud en reparties tegen over 162 euro bij een benzineauto.Overigens zullen de verschillen in kosten verder oplopen naarmate auto´s ouder worden. Juist op hogere leeftijd krijgen de brandstofauto´s vaker te maken met hogere onderhoudskosten. Bijvoorbeeld het vervangen van een distributieriem. We Predict nam voor het onderzoek ruim 13 miljoen auto´s van 400 verschillende types onder de loep.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *