Nu het nog kan: de Alpine A110 R




Renault

Alpine

komt met een

nieuwe uitvoering

van de A110-serie, de

Alpine A110 R

. Het nieuwe model is duidelijk gericht op het sportieve topsegment. Je zou denken dat de ‘R’ staat voor racen. De marketingafdeling van Alpine heeft echter bedacht dat het staat voor ‘Radicaal’. Radicaal in de zin van: nog lichter en nog aerodynamischer. Het maakt dat deze supersnelle kar zowel geschikt is voor het circuitgebruik maar ook voor op de openbare weg.

Lichter en zuiniger


Door de verbeteringen rond de aerodynamica heeft de auto nog meer neerwaartse druk en pakt het nog minder luchtweerstand.  Eén van de aerodynamica-verbeteringen is de motorkap. Die is nog weer gestroomlijnder geworden doordat men het blok in het midden heeft geplaatst. Alpine heeft hiervoor gebruik gemaakt van de technieken en windtunnel uit de Formule 1. Ook hier weer een goed voorbeeld hoe geprofiteerd wordt van de know how die in de Formule 1 wordt opgedaan.

Het gewicht van deze uitvoering is met 1.082 KG nog weer 34 KG lichter van de Alpine A110 S. Dit werkt betere prestaties en meer rijplezier. Ook al blijft het een brandstofauto, toch is het gelukt de auto minder weer te laten verbruiken met een lagere uitstoot. De Alpine A110 R accelereert in 3,9 naar 100 km per uur. De topsnelheid is 285 km per uur.

Overigens, wat de elektrificatie betreft blijft ook de Alpine niet achter.



In 2026 verschijnt een Alpine A110



met volledig elektrische aandrijving.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *