Nissan wil marktaandeel heroveren 


Nissan

wil zijn klanten de ervaring van elektrisch rijden bij gaan brengen. Een speciaal programma ”

EV Carefree+

” is hiervoor in het leven geroepen. Het initiatief is bedoeld om de Nissan Ariya en LEAF aantrekkelijker te maken. Vooral voor hen die nog drempelvrees hebben ten aanzien van het elektrisch rijden. Achterliggende gedachte is dat Nissan zijn

marktdeel wil heroveren

. De laatste jaren was het bij Nissan erg stil rond het elektrisch rijden.

Nissan liep ooit voorop in de elektrische auto-industrie. Het begon met de Nissan LEAF, die in 2010 als een van de eerste 100% elektrische auto op de markt kwam. Begin 2018 was de Nissan Leaf zelfs de best verkochte EV in Europa. Inmiddels hebben de meeste autofabrikanten al een elektrische auto’s in hun gamma. Enkelen hebben zelfs alleen maar EV’s in hun productassortiment. Het lijkt alsof Nissen ergens de slag heeft verloren. Pas eind 2021 introduceerde Nissan zijn tweede elektrische auto, een Ariya-crossover.

Herwinnen marktaandeel

Het terugwinnen van marktaandeel doet Nissan met verschillende doelgerichte acties.  • Te beginnen met de prijs. Deze wil Nissan laag houden. De Nissan LEAF begint bij € 33.800 en de prijs van de Ariya begint bij € 49.900.


  • De Nissan Leaf wordt geleverd met    V2G    om te kunnen besparen door stroom uit te wisselen met het net.


  • En dan het EV Carefree+ programma dat tot doel heeft kopers te verleiden de stap te wagen naar het elektrisch rijden. Tijdelijke acties zoals een 1-jarig abonnement voor kopers en huurders van de Ariya om gratis te laden en een oplaadtegoed voor LEAF-kopers, maken onderdeel uit van het programma. Ook faciliteert Nissan bij de aanschaf en installatie van een thuislader.

  • Verzekering van pechhulp. Als de batterij op is wordt de Nissan naar de dichtstbijzijnde Nissan-dealer, oplaadlocatie of naar het huis van de eigenaar gesleept.


Dat Nissan extra in blijkt te zetten op de Leaf is op zijn minst opmerkelijk gezien deberichtgevingafgelopen zomer dat Nissan de stekker eruit zou trekken .
Het programma wordt eerst in de VS uitgerold. Onbekend is of het programma ook wordt uitgerold in Europa. Voor Nissan én de EV-rijder zou dat een goede zaak zijn.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *