Nieuwe Opel Vivaro maakt gebruik van elektriciteit én waterstof!
Naast het aantal personenauto’s met stekker stijgt ook de vraag naar emissieloze bedrijfswagens. Hoewel er best een aantal elektrische bestelwagens te krijgen zijn is het aanbod niet om over naar huis te schrijven. Reden is vaak dat de actieradius bij de meeste modellen tegenvalt ten opzichte van de oude vertrouwde dieselmotoren. Daar heeft Opel echter de oplossing voor gevonden met de nieuwe Opel Vivaro
Elektriciteit en waterstofHet grootste nadeel van elektrisch rijden is misschien wel de laadtijd. Een flink aantal auto’s is inmiddels in staat om binnen afzienbare tijd de batterij weer op te laden maar dit is nog lang niet de standaard voor iedere auto. Voor bedrijfswagen geldt misschien wel meer de vraag naar een snelle laadtijd dan voor een reguliere personenauto. De bedrijfswagen is immers een werkpaard en tijd is geld.Een veel gehoord argument tegen elektrisch rijden is daarom waterstof. De laadtijd, of vultijd, is namelijk een stuk korter. Goed, waterstof kent ook zo zijn nadelen. Het netwerk aan vulpunten en het gewicht spreken niet echt in het voordeel maar wat niet is kan nog komen.Opel moet dit ook gedacht hebben en wil het beste van twee werelden combineren. Daarom presenteren ze vandaag de Opel Vivaro die gebruik maakt van zowel elektriciteit als waterstof. Specifiek gericht op de kilometervreters die geen tijd hebben om te wachten op een volle batterij.


Actieradius en specificatiesJawel, natuurlijk hebben we de belangrijkste cijfers ook voor je. Allereerst de actieradius, deze bedraagt


400 kilometer


volgens de WLTP meetmethode. En de oplaadtijd? Die is slechts 3 minuten! Dit is uiteraard te danken aan de waterstoftank. Daarnaast is de Vivaro voorzien van een 10,5 kWh batterij. Goed voor 50 kilometer elektrische range. De waterstof vult het aan met een range van 350 kilometer.In de basis is de Opel Vivaro op waterstof een elektrische Vivaro-e. Toch is de waterstof tank niet ten koste gegaan van de laadruimte. Deze blijft behouden op 5,3 of 6,1 kubieke meter afhankelijk van de uitvoering. 


Prijs en leverdatum


Heel lang hoeven we niet te wachten op de Opel Vivaro op waterstof. De bedrijfswagen moet namelijk vanaf de herfst verkrijgbaar zijn. De prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *