Nieuwe Kia Niro als EV en PHEV onthuld
Kia heeft de doeken getrokken van de gloednieuwe Niro. De SUV zal zowel met plug-in hybride aandrijving als volledig elektrische aadrijflijnen op de markt verschijnen. Daarnaast krijgt de auto een verfrissend nieuw uiterlijk.


Elektrische Kia NiroKia heeft de afgelopen goede zaken gedaan met de huidige generatie Niro. De auto is verkrijgbaar met verschillende aandrijflijnen waarbij de volledig elektrische variant, de e-Niro, veruit de meest populaire is in ons land. Sinds 2016 wist Kia Nederland maarliefst 40.000 exemplaren te verkopen. En dat is bijzonder knap aangezien de auto slechts 5 jaar oud is.Met de e-Niro krijgt men dan ook veel waar voor je geld. Een prima actieradius, relatief snel opladen, een ruime auto en een rijke standaarduitrusting. De Kia wist daarom vele zieltjes te winnen in Nederland. Dat zal mede te danken zijn aan het ingetogen uiterlijk. De Kia e-Niro schreeuwt het niet van de daken dat het een elektrische auto betreft. De Niro is zeker geen lelijke auto te noemen maar bijzonder uitgesproken is de huidige generatie niet. Daar brengt het merk verandering in met de nieuwe generatie.


Uiterlijk nieuwe Kia NiroVolgens Kia moest de nieuwe Niro een uitgesproken auto worden. Dat is gelukt, hoewel de auto ook de liefhebbers van een ingetogen auto niet direct tegen het zere been stoten. De ’tijgerneus’ heeft plaats mogen maken voor een compleet nieuw design. Daarbij krijgt de auto koplampen met een uniek design en zien we de nodige aluminium toevoegingen. Alles tezamen oogt het best stoer. Ook de rest van de auto heeft Kia niet ongemoeid gelaten. Om de personalisatiewensen van de consument van tegenwoordig tegemoet te komen kunnen de C-stijlen in een afwijkende kleur worden uitgevoerd. Of we dit veel terug gaan zien in ons ‘doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg-landje’ valt nog te bezien. 


Gerecyclede materialenVolgens Kia moest de nieuwe Niro een uitgesproken auto worden. Dat is gelukt, hoewel de auto ook de liefhebbers van een ingetogen auto niet direct tegen het zere been stoten. De ’tijgerneus’ heeft plaats mogen maken voor een compleet nieuw design. Daarbij krijgt de auto koplampen met een uniek design en zien we de nodige aluminium toevoegingen. Alles tezamen oogt het best stoer. Ook de rest van de auto heeft Kia niet ongemoeid gelaten. Om de personalisatiewensen van de consument van tegenwoordig tegemoet te komen kunnen de C-stijlen in een afwijkende kleur worden uitgevoerd. Of we dit veel terug gaan zien in ons ‘doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg-landje’ valt nog te bezien. Wat we wel terug gaan zien zijn veel gerecyclede materialen. Het interieur is daar grotendeels uit opgemaakt. De hemelbekleding is zelfs gemaakt uit gerecycled behang.Wat betreft de aandrijflijnen zal er behoorlijk wat keuze zijn. Allereerst zal er een volledig elektrische variant verschijnen evenals een plug in hybride. Ook hybrides maken hun opwachting. Over de specificaties is nog met geen woord gerept. Die zullen hopelijk snel volgen.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *