Niet in gebruik | wat als een EV voor langere tijd stil staat?
Ben je van plan

jouw elektrische auto voor een langere periode stil te zetten

? Bijvoorbeeld voor een paar weken vakantie, of zelfs een aantal maanden? Dan zijn er een aantal handige tips om jouw EV in topconditie te houden. Want net als met een benzine- of dieselauto is het handig om rekening te houden met een aantal punten. Wij zetten ze op een rij.


Bescherm de accuAllereerst is het verstandig om de auto zoveel mogelijk op te laden voordat deze in de stalling of onder de carport verdwijnt. Laad de auto voor minstens 80% op. Het is niet verstandig om de auto wekenlang aan de oplader te houden. Zorg simpelweg voor voldoende lading en berg de kabel op. Voorkom knikken in de kabel door deze op te rollen en bewaar de kabel droog, bijvoorbeeld in de kofferbak van de auto.


De bandenspanningZeker wanneer je de auto voor een aantal maanden zult stallen is het aan te raden om eerst de bandenspanning te controleren en iets harder op te pompen dan gebruikelijk. Dit geldt niet alleen voor elektrische auto’s maar feitelijk voor alle auto’s die voor een langere tijd stil staan. Het harder oppompen van de banden voorkomt vlakke stukken op de banden en zorgt ervoor dat de banden nog prettig rond zijn op het moment dat de auto weer gebruikt zal worden.


Maak de auto goed schoonEen schone auto is wel zo fijn. Zeker op het moment dat je na weken of maanden van stalling de auto voor het eerst weer gaat gebruiken. Maar een goede poetsbeurt heeft nog meer voordelen. Het voorkomt dat vuil zich blijft hechten aan de lak wat in een later stadium moeilijk te verwijderen kringen kan achterlaten. Na een goede schoonmaakbeurt kan een beschermhoes geen kwaad. Deze houd de auto vrij van stof en beschermt de laklaag.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *