Everrati Porsche 964 Gulf Livery en Signature – modern en historisch verantwoord
De Porsche 911 van de 964 generatie kent inmiddels een groot scala aan fans. Niet zo vreemd dat ook in de tuning-wereld de 964 kan rekenen op de nodige moderne interpretaties. Van een enorme widebody tot restomod, we hebben het allemaal voorbij zien komen. Vandaag is de Porsche 964 wederom onder handen genomen. Dit maal in een vorm die we nog niet zo vaak hebben mogen aanschouwen.


Porsche 964 met Gulf LiveryAllereerst het uiterlijk. Naast een subtiele ducktail kent de auto weinig uiterlijke wijzigingen. De bumpers zijn origineel en ook het plaatwerk lijkt ongewijzigd. Een hint dat het hier gaat om een aangepakte Porsche zijn de moderne koplampen en aftermarket velgen. En daarnaast, de meest opvallende aanpassing, de historisch verantwoorde Gulf Livery. En jawel, deze is zelfs met toestemming van Gulf aangebracht. Het herkenbare lichtblauw en oranje maakt de auto uniek.


Everrati Porsche 964 Gulf Signature EditionJe voelde het misschien al aankomen, de grootste wijzigingen zijn niet aangebracht aan het exterieur. Nee, de benzinemotor heeft plaats mogen maken voor een elektromotor. De Porsche 964 is een creatie van Everrati. Een merk wat tegenwoordig bekend staat om haar elektrische interpretaties van klassiekers. De elektrische 964 krijgt een 53 kWh groot accupakket en is verkrijgbaar in twee smaakjes. De eerste versie krijgt de beschikking over 250 pk en moet 555 kilometer bereik op een lading kunnen hebben. Prima, maar voor een Porsche mag het allemaal net wat meer. Gelukkig is daar de versie met 500 pk die in minder dan 4 seconden naar de 100 km/u kan sprinten. Dit alles heeft wel zijn invloed op het bereik. Dit daalt namelijk naar slechts 240 kilometer. Afijn, prima voor de weekenden zullen we maar zeggen. De Porsche 964 Gulf Signature Edition door Everrati kan direct worden besteld. Althans, je krijgt de kans om een preorder te plaatsen. Wat de elektrische 911 moet gaan kosten is niet bekend.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *