Model S eigenaren krijgen de keuze: langer wachten of extra betalen
De Tesla berichten blijven maar binnenstromen. Vrijwel wekelijks is er wel iets opvallends te melden over het innovatieve merk. De ene keer is dat positief nieuws, de andere keer de onthulling van een knotsgekke creatie en weer een andere keer komt het merk in negatief daglicht te staan. Dat laatste is ook vandaag het geval. Tesla geeft klanten die een Model S in bestelling hebben staan namelijk een opvallende keuze.


10.000 dollar extra betalen of wachtenAutofabrikanten hebben te kampen met flinke tekorten. Veel modellen ondervinden flinke leveringsproblemen door onder andere tekorten van chips. Dit geldt niet alleen voor auto’s met een verbrandingsmotor maar voor vrijwel iedere nieuwe auto. In dit geval ook de Tesla Model S. De elektrische limousine is recent voorzien van een update. Zoals we van Tesla gewend zijn is topman Elon Musk wel vaker iets te optimistisch als het gaat om de levertijd. De vernieuwde Model S kent daarom ook de nodige vertraging. Geen hele grote ramp, als je bekijkt hoeveel automerken en modellen te kampen hebben met dit probleem. Tesla lijkt het alleen iets anders aan te pakken door klanten een bijzondere keuze voor te leggen. Betaal 10.000 dollar extra en je kunt jouw nieuwe Model S nog deze maand krijgen. Wat?
Rechtzaken in aantocht?Jawel, wie meer betaald kan de Model S sneller krijgen. De gedachte achter deze opvallende keuze is namelijk dat de Model S vorig jaar nog een stuk goedkoper was. Veel klanten hebben de bestelling geplaatst tegen de ‘oude’ prijs. Nu de Model S duurder is geworden is Tesla blijkbaar niet erg tevreden met deze bestellingen. Wil je de Model S daarom sneller bemachtigen dan mag de nieuwe prijs betaald worden. Je raad het al, dat is ongeveer 10.000 dollar meer dan de oude prijs.Nu staat het Amerikaanse merk wel bekend om opvallende keuzes en heeft het verleden uitgewezen dat ze heel wat van hun klanten kunnen vragen. Of dat nu ook het geval is valt nog te bezien. Het lijkt er namelijk sterk op dat Tesla het chiptekort gebruikt om orders bewust te vertragen om op deze manier meer geld te kunnen vragen voor de Model S. Verwacht gerust de nodige rechtzaken van boze Amerikanen.
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *