MG5 Electric – stationwagon voor een betaalbare prijs


De Chinese autofabrikant

MG

kan er trots op zijn. Als eerste kwamen zij met een

elektrische stationwagon

. Lange tijd gaven autofabrikanten prioriteit aan de hatchbacks en de SUV’s. Vooral ook omdat de SUV goed verkoopt en er nog een aantrekkelijke marge op zit. Gezien het ontwikkelen van een EV enorme investeringen met zich mee brengt lag het voor de hand eerst hier de focus te leggen.

Inmiddels vindt er een inhaalslag plaats. Concurrenten dienen zich aan. Een goed voorbeeld is dePeugeot E308. Andere voorbeelden zijn de Volkswagen ID Vizion, de Opel Astra Tourer en deAudi A6 Avant e-tron. Ook is er nog de Porsche Taycan Sport Turismo, maar of dat een stationwagon is zijn de meningen over verdeeld.

Electric Comfort en LuxuryEr bestaan twee uitvoeringen van de MG5 Electric, te weten de MG5 Comfort en de Luxury. Beide modellen worden in een Standard Range en een Long Range versie uitgebracht. De Comfort heeft Vehicle-to-Load (V2L). De Luxury is een wat luxere sportievere versie maar de V2L ontbreekt. Het trekgewicht van beide modellen is 500 KG. De modellen laden redelijk snel. Met de snellader lukt het om de accu in ruim 40 minuten van leeg naar 80% te brengen.

De Comfort en Luxury Standard Range hebben een batterij van 50 kWh en een elektromotor van 130 kW. Het bereik is 320 km. De Long Range voor beide modellen heeft een grotere accu van 61 kWh. De motor brengt een iets lager vermogen van 115 kW. De actieradius is met 400 km wat groter dan de standaardversie.
MG5 front

Een betaalbare autoVoor een elektrische auto heeft de MG5 Electric betaalbare prijzen. De Comfort kost € 34.585 en de Luxury kost €36.085. Op de prijs kan MG5 zeker goed concurreren. Ook kwa ruimte doet de MG5 niet onder voor de concurrent. Op gebruikersgemak is het allemaal wat minder bij de MG. De bediening van de technologie is wat simpel en doet goedkoop aan. Daar legt MG5 het duidelijk af ten opzicht van andere merken.
Conclusie, de MG5 is niet top-of-the-bill maar voor redelijke prijs kun je wel een behoorlijke goede standaard elektrische stationwagon bemachtigen.


Tip: klikhiervoor een rijtestverslag van de MG5 Electric.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *