Mercedes-Benz stopt met de ontwikkeling van Plug-in Hybrides
“Elektrisch rijden is passé, vanaf nu leveren we alleen nog maar de 4.0 V8 in al onze modellen”. Nee, geintje. Hoe lekker die V8 ook mag klinken, de hoogtijd dagen van het blok zullen snel achter ons liggen. Ondanks dat het bovenstaande ‘citaat’ om onzin is berust krijgen we toch een opvallend bericht van Mercedes-Benz voorgeschoteld. Het merk kondigt namelijk aan te zullen stoppen met de ontwikkeling van Plug-In Hybrides. Hoe zit dat?


Vierwielaandrijving voor Skoda EnyaqNog geen twee weken geleden konden we kennis maken metde eerste Plug-In Hybride Mercedes-AMG. De AMG met-veel-te-lange-naam is voorzien van een heerlijk dikke V8 en een elektromotor. Samen goed voor 843 pk. Kortom, technisch gezien een heerlijkheid. Over de looks mag je zelf een oordeel vellen. Toch zou de eerste plug-in Hybride AMG ook zomaar eens de laatste kunnen zijn. 


Ontwikkeling chef Markus Schäfer heeft een boekje opengedaan tegen het Duitse Handelsblatt. Daarin geeft hij aan dat Mercedes per direct stopt met het investeren in plug-in hybride aandrijflijnen. De reden achter deze uitspraak is dat het merk de tijd rijp vind om de overstap te maken naar volledig elektrisch. Per 2025 moet er in elk gamma van het merk een volledig elektrisch model beschikbaar zijn.Dit alles betekent niet dat de AMG GT 63 S E-Performance direct uit de prijslijsten geschrapt zal worden. Integendeel, de PHEV-techniek zal ook de komende jaren zijn weg vinden naar verschillende modellen van Mercedes-Benz. Veel doorontwikkeling van de hybride techniek hoeven we dus niet meer te verwachten. En dat is toch jammer, daar de PHEV een prima alternatief is voor iedereen die een elektrische auto net een stap te ver vind. 


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *