Mercedes-Benz: ‘Geen nieuwe verbrandingsmotoren meer vanaf 2025’
We konden er natuurlijk op wachten maar het hoge woord is er uit bij Mercedes. Nu vrijwel ieder automerk zijn zinnen heeft gezet op een vloot van elektrische auto’s kon het Duitse merk niet achterblijven. Daarom zegt ook Mercedes de benzine- en dieselmotor vaarwel.
Wanneer stopt Mercedes met de verbrandingsmotor?Mercedes CEO Ola Källenius heeft aangegeven dat Mercedes vanaf 2025 geen nieuwe verbrandingsmotoren meer gaat ontwikkelen. Evenals Audi betekent dit niet direct dat je na 2025 uitsluitend kan kiezen voor een elektrische Mercedes. Nee, de benzinemotoren die vanaf nu tot 2025 worden ontwikkeld zullen nog even blijven bestaan maar nieuwe varianten zullen er niet meer komen.Hoelang dit precies gaat duren is nog niet bekend. De levensloop van een motor kan behoorlijk oplopen. Hoewel de meeste autofabrikanten streven naar het jaartal 2030. Of dat ook voor Mercedes gaat gelden is nog even afwachten. 


Breed scala aan nieuwe elektrische auto’sRustig afwachten is er overigens niet bij voor het merk. Mercedes gaat volop aan de slag om tegen 2022 in ieder segment minimaal 1 elektrische auto te hebben. Verder weet Mercedes te melden dat ze flink zullen investeren in de doorontwikkeling van de EV en acht nieuwe fabrieken uit de grond zullen stampen voor de productie van batterijen. Daarnaast gaat Mercedes de komende jaren door op drie nieuwe platformen. Het MB.EA platform voor reguliere personenauto’s, AMG.EA voor de sportieve modellen en VAN.EA voor de bedrijfswagens.Het lijkt nog ver weg maar na 2025 zal de verbrandingsmotor langzaam maar zeker verdwijnen uit de prijslijsten. Wil je nog genieten van een brullende V8 of dikke V12, wees er dan snel bij.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *