Mazda CX-60 nieuwe Plug-in Hybride SUV naar Europa

Mazda

kwam begin september met een nieuwe plug-in hybride op de

Europese SUV-markt

. Het model heet de

Mazda CX-60

en wordt uitgebracht in vier verschillende uitvoeringen. De autoproducent verwacht veel van dit nieuwe type. Dit wordt bevestigd door het hoge aantal reserveringen in de afgelopen periode.

De Mazda CX60 Plug-In Hybrid heeft een 100kW sterke elektromotor, een volledig nieuwe 8 traps automatische transmissie. Met de 17,8kWh li-ion batterij kan een bereik van 63 kilometer elektrisch worden gereden. De hybridevariant levert een totaal systeemvermogen van 241 kW/327 pk. Door de koppel van 500Nm bereikt de wagen een trekgewicht van 2500 kg!

De goedkoopste versie van de CX-60 begint vanaf 53.690 euro.

Vier uitvoeringen


De Mazda CX-60 is verkrijgbaar in vier uitvoeringen. De basisversie is de Prime-Line. Verder is er de Exclusive-Line en de twee wat meer uitgesproken designs, de Takumi en Homura.

 


Het exterieur van de Prime-line valt op met een zwarte honingraatgrille, zwarte raamlijsten en 18-inch lichtmetalen velgen in Grey Metallic.


 

De Exclusive-Line combineert een zwart design grille en idem raamomlijsting met 20-inch lichtmetalen zilvergrijs metallic velgen. Deze uitvoering is vanaf 55.190 euro te koop.

 

De Homura is meer de sportieve versie en heeft een uniforme carrosseriekleur. De prijs van Homura-uitvoering loopt vanaf 59.440 euro.

 

Opvallend aan de Takumi is de voorbumper. Door de design grille in zwart, de hoogglans metallic van de sierdelen aan de zijkant en de spatborden in carrosseriekleur en 20-inch lichtmetalen velden en die stoere voorbumper krijgt deze uitvoering een krachtige uitstraling. De Takumi-uitvoering is de duurste uitvoering en is verkrijgbaar vanaf 60.940 euro.


Tip: klikhiervoor een rijtestverslag van de Mazda CX-60 (PHEV).


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *