Maak kennis met de Mercedes-Benz EQE met 660 km actieradius


Mercedes pakt flink uit op de IAA beurs in München. Nadat we kennis konden maken met de eerste volledige elektrische AMG is het nu de tijd voor het kleine broertje van de EQS. Mercedes heeft namelijk de doeken getrokken van de elektrische E-klasse, de EQE. Wat kunnen we verwachten van de elektrische limousine?

Highlight Mercedes-Benz EQE  • Volledig elektrisch  • Actieradius tot 660 kilometer (WLTP)  • 90 kWh accupakket  • 170 kW max. laadvermogen (DC)  • Optioneel 22 kW onboard AC-lader  • Achterwiel- of viervielaandrijving


Mercedes-Benz EQEJawel, de volledig elektrische Mercedes EQE is hier. Wie een blik werpt op het design ziet direct de overeenkomsten met de recent onthulde EQS. Feitelijk is de EQE een kleine EQS. Het ongetrainde ook zal de verschillen wellicht niet eens merken. Toch zijn de verschillen er wel. De Business Saloon, zoals Mercedes het type auto noemt, staat op het EVA2-platform. Goed, de EQS deelt hetzelfde platform maar de EQE heeft een 9 centimeter kortere wielbasis dan diens grote broer.Die wielbasis komt daarmee uit op 3120 mm. Het interieur is overigens een stuk ruimer dan de E-klasse. De schouderruimte neemt met 27 mm toe en achterin kunnen passagiers genieten van 80 mm meer beenruimte en 65 mm meer hoofdruimte. Verwacht dus dat er behoorlijk wat taxi’s worden ingeruild de komende tijd.Dan de bagageruimte. Die is 430 liter groot. Het interieur heeft daarnaast veel overeenkomsten met de EQS. Het design en de beschikbare functies zoals het 12,3 inch OLED display, automatische comfortdeuren en meesturende achteras zijn opties die we kennen van de elektrische toplimousine. 
Actieradius en opladen Mercedes EQEDe belangrijkste vraag bij een elektrische auto blijft toch ‘wat is de actieradius?’ De titel heeft het mogelijk al een beetje verklapt. De EQE krijgt namelijk een actieradius van maximaal

660 kilometer 

volgens WLTP meetmethode. Dat is absoluut niet slecht. Maar hoe snel is de auto weer voorzien van een volle accu? De EQE kan zowel snelladen (DC) als regulier laden (AC). Aan een snellader kan de auto een maximaal laadvermogen van 170 kW halen. De laadtijd van 10 tot 80% is daarmee 32 minuten. Binnen grofweg 15 minuten heeft de auto tot 250 kilometer geladen. Opladen aan huis is ook mogelijk. Middels de 11 kW onboard lader neemt dat 8,25 uur in beslag. Met de optionele 22 kW onboard lader is dat slechts 4,25 uur.


Prijs, uitvoeringen en levertijdMercedes
 zou Mercedes niet zijn als het niet direct meerdere uitvoeringen van een model zou introduceren. Ook bij de nieuwe EQE bestaat er keuzevrijheid. Het bovengenoemde model is de EQE 350. Deze krijgt dus een actieradius van 660 kilometer en 293 pk. Een tweede model zit in het verschiet al deelt het merk daar nog geen specificaties van. Ook de komst van AMG modellen zijn bevestigd. Wellicht is het een 53 AMG, net als de zojuistgeïntroduceerde EQS 53 AMG. Een vermogen van meer dan 600 pk is in de wandelgangen al genoemd. Maar voordat het zover is zullen eerst ook versies met 4MATIC vierwielaandrijving op de markt komen. De EQE 350 is een versie met achterwielaandrijving. We zullen nog even geduld moeten hebben op de prijs en exacte levertijd. Mercedes mikt op een levering van halverwege 2022. De prijzen zullen ongetwijfeld spoedig volgen.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *