Mercedes-Benz onthult de 100% elektrische 7-zitter Mercedes EQB
Het is druk bij de Duitste autofabrikanten. Mercedes en Audi lijken er een sport van te maken om bijna iedere dag een nieuwe elektrische auto aan de wereld te tonen.

Mercedes onthult nu de EQB

.


De compacte crossover is een

7-zitter

en is

volledig elektrisch

. Het heeft een bereik tot 419 km.Waar de EQC feitelijk gezien kan worden als het elektrische broertje van de GLC geldt dat ook voor de EQB. Ook is de EQB duidelijk gebaseerd op de GLB. Een paar nieuwe designkenmerken en klaar is kees!


De EQB en GLB, dit zijn de verschillenHelemaal gelijk zijn de GLB en gloednieuwe EQB natuurlijk niet. De EQB kent een andere neus met dichte zwarte grille. Ook de achterlichten zijn met elkaar verbonden. Wat betreft afmetingen is er weinig verschil. De EQB is namelijk 4,68 meter lang, 1,83 meter breed en 1,66 meter hoogHet grootste verschil zit uiteraard onder de motrokap. Daar beschikt de EQB namelijk over een 66,6 kWh groot accupakket. Exacte cijfers over uitvoeringen wil Mercedes nog niet met ons delen. Wel weet het merk te melden dat voorwielaandrijving en vierwielaandrijving mogelijk gaat worden. De actieradius moet, afhankelijk van de uitvoering, uitkomen op maximaal 419 kilometer
volgens de WLTP meet methode.Opvallend is dat de EQB leverbaar zal worden als 7-persoons auto. Hiermee is Mercedes een van de eerste merken (naast Tesla) die een 7-zitter EV in de prijslijsten heeft. Over die prijslijsten gesproken, daar mogen we nog even over wachten. De prijzen volgen in een later stadium. Evenals informatie over het opladen en de uitvoeringen. Heel lang hoeven we overigens niet te wachten. De onthulling zal tussen 21 en 28 april plaatsvinden op de Shanghai Motor show. Aan het einde van 2021 kun je de EQB verwachten bij de betere dealers.Tip: klikhiervoor een rijtestverslag van de Mercedes EQB.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *