Maak als 15 jarige de blits met de nieuwe Opel Rocks E
Die Vespa is helemaal verleden tijd. Binnenkort kun je als 15 jarige de blits maken met deze nieuwe elektrische creatie van Opel. Dat het kekke wagentje beschikt over slechts 8 pk laten we gemakshalve even achterwege.


Opel Rocks E is een SUMEen wat? De marketing afdeling van Opel heeft zijn werk goed gedaan. Met de introductie van de Rocks E introduceren ze namelijk een nieuwe benaming voor voertuigen. De Rocks E is namelijk een heuse SUM. Dat stat voor Sustainable Urban Mobility. Eigenlijk niets meer dan een chique benaming voor een elektrisch stadrakkertje.Maar wat heeft de Opel Rocks E precies te bieden? Allereerst kan de auto worden bestuurd met slechts een AM rijbewijs. En dat is goed nieuws voor 15 jarigen die het wel zat zijn om met de scooter door de regen te crossen. De toename in gemak betekent wel dat je moet inleveren op andere zaken, zoals het vermogen bijvoorbeeld. Dit komt uit op 8 pk. De topsnelheid is evenmin indrukwekkend. 45 kilometer per uur moet haalbaar zijn. Maar, er zal ongetwijfeld een tiener zijn die bergafwaarts de 50 km/u weet aan te tikken.Nieuwe kleuren en meer exclusiviteit
De Opel Rocks E is natuurlijk volledig elektrisch. Dankzij een accupakket van 5,5 kWh is het mogelijk om tot 75 kilometer ver te komen op een enkele lading. Ideaal voor in de stad.  Binnen 3,5 uur is de auto weer volledig geladen. En dat is volgens Opel aan een regulier stopcontact. Of de elektrische auto ook de mogelijkheid krijgt tot opladen op hogere laadvermogens is nog niet duidelijk. Verder mikt Opel duidelijk op de jonge doelgroep. Het merk geeft te kennen met de Rocks E het gat te willen dichten tussen de scooter en personenauto. Daarnaast hopen ze dat deze doelgroep de auto gaat zien als hun eerste echte Opel. Daarvoor hebben ze flink hun best gedaan om de Rocks E niet te laten lijken op een scootmobiel.De stadsrakker krijgt deuren die op verschillende manieren open kunnen, een panoramadak, gele accenten in het in- en exterieur en voldoende ruimte voor twee personen. Overigens moet je ook als lang persoon gewoon met gemak plaats kunnen nemen in de elektrische Opel. Tot 1.90 meter is prima te doen volgens het merk.En nee, de Opel Rocks E is geen concept. De auto gaat daadwerkelijk in productie. Vanaf 2022 zullen de eerste exemplaren worden afgeleverd. In eerste instantie zal Opel zich richten op Duitsland waarna ook andere landen zullen volgen.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *