Lotus: Vier elektrische auto’s binnen vijf jaar op komst
Tot voor kort was Lotus een beetje in de vergetelheid geraakt. De Engelse sportwagen fabrikant kwam eens in de zoveel tijd met wederom een lichtgewicht sportwagen. Hoe puristisch en uniek de geweldig sturende auto’s ook waren, niet veel mensen leken warm te lopen voor de auto’s. Om te zeggen dat het slecht ging met het merk is ietwat overdreven. Maar de aantallen zoals Porsche ze weet te halen waren er niet. Onder de nieuwe Chinese eigenaar Geely moet het merk wel opbloeien tot het nieuwe Porsche. En daar is een complete strategie voor uitgedacht.


Elektrische Lotus SUV komt volgend jaarWat je ook vind van de inbreng van Geely een grote zak geld hebben ze zeker. Reden temeer om flink te investeren in het merk en de nodige nieuwe modellen aan te kondigen. Voor sommige merken komt de transitie naar elektrisch rijden als geroepen. Voor andere merken is het een doorn in het oog. Zeker voor de sportwagen merken zoals Lotus. Toch geeft het merk niet op. Ze willen zelfs een grote speler worden als het gaat om elektrisch rijden.Lotus kondigt namelijk de komst van vier gloednieuwe elektrische auto’s aan. En dat niet alleen, al deze auto’s moeten hun debuut binnen vijf jaar tijd maken. Het eerste model, wat volgend jaar op de markt moet verschijnen is nogal verrassend. Het betreft namelijk een geheel elektrische SUV. De auto krijgt de interne codenaam Type 132. Goed, het is wellicht vloeken in de kerk maar de SUV heeft ook Porsche van de ondergang gered. Daar hebben we heel wat mooie sportwagens voor teruggekregen.


Elektrische sportwagens en vierdeurs coupeMet de elektrische SUV richt Lotus zich op een nieuwe doelgroep. SUV’s van sportwagen merken zijn immers populair. Kijk maar naar de Lamborghini Urus en de Aston Martin DBX. We krijgen overigens weinig informatie over de auto. Behalve dat de Lotus SUV een “echte premium lifestyle” moet beamen en de auto binnen 3 seconden naar de 100 km/u kan knallen. Het idee van een Lotus SUV is overigens niet nieuw. Al in 2006 presenteerde het merk de APX Concept. Het productiestadium werd echter nooit bereikt.Maar daar stopt het niet. Nee, Lotus heeft wilde plannen. Recent hebben we kennis kunnen maken met de bizarre Evija. De bloedsnelle elektrische supercar krijgt de beschikking over 2.000 pk en moet volgend jaar op de markt komen. In 2023 volgt een vierdeurs coupe. Uiteraard ook geheel elektrisch. Dit model krijgt de logische interne codenaam Type 133. Over het vierde model is nog geen informatie vrijgegeven. We hopen op een lichtgewicht sportwagen met elektromotor. Het platform wat gebruikt zal worden voor de elektrische modellen van het merk is afkomstig van Geely en zal ook zijn weg vinden naar andere merken. Het platform is geschikt voor accupakketten met een grootte tussen de 92 kWh en 120 kWh en moet 800V techniek ondersteunen. Klinkt goed!
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *