Lightyear 2 | een SEV voor het grote publiek

Met de Lightyear 0 heeft Lightyear, het Nederlandse autobedrijf uit Helmond, zichzelf bewezen door een elektrische auto te produceren en naar de markt te brengen. De eerste exemplaren verlaten inmiddels de fabriek. Groot nadeel van dit eerste model is dat het peperduur is en met zijn 2,5 ton in de verste verte niet bereikbaar is voor het

grote publiek

.

Nu deLightyear 0in productie is kan Lightyear aan de slag met zijn volgende stap: het ontwikkelen van het tweede productiemodel de

Lightyear 2

, een elektrische auto met een concurrerende prijs voor het grote publiek. De inschrijving voor het nieuwe model is inmiddels geopend. Grotere mobiliteitsbedrijven schrijven zich in. Ondertussen schijnt Lightyear meer dan 20-duizend bestellingen binnen te hebben en dat is goed nieuws!

De prijs van de Lightyear 2 zal vanaf de € 40.000 komen te liggen. Gezien zijn grote bereik een een zeer marktconforme prijs en ook afgaande op de eerste grote bestellingen die er al liggen moet de Lightyear 2 haast wel een succes worden. Om di vast te stellen moeten we overigens wat geduld. de lancering zal naar verwachting plaats vinden in 2025.

Lightyear 2 met 800 kilometer bereik!Het Lightyear-model is een zogenaamde SEV. De afkorting staat voor Solar Electric Vehicle en het betekent dat de auto is bedekt met zonnepanelen waardoor de accu tijdens stilstaan en rijden wordt bijgeladen.


Volgens Lightyear zelf gaat de zonneauto een bereik krijgen van 800 kilometer! De grote actieradius is voor een deel te danken aan het feit dat de auto is voorzien van geïntegreerde zonnepanelen die voor een aanvullend bereik zorgen van 80-100 km. Altijd meegenomen! En met een woon-werkverkeer van tot 25-30 km enkele reis kun je zomers als het ware ‘gratis’ naar je werk omdat de laadpaal weinig tot niet gebruikt hoeft te worden.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *