Lancia hoe gaat het daar eigenlijk mee? 


Vorig jaarrapporteerdenwe nog over

Lancia

. Min of meer was het automerk buiten beeld geraakt. Stellantis moest de reddingsboei toewerpen. Wat neer kwam op een strategische keuze om Lancia volledig elektrisch te laten gaan. Te beginnen met een kleine EV als elektrische opvolger van de

Ypsilon

. Ter overbrugging naar 100% elektrisch zal de Ypsilon naast een volledig elektrische versie ook nog een hybride-variant hebben.

De bedoeling was dat Lancia in 6 jaar tijd alleen nog volledig elektrische modellen zou bouwen. Maar hoe gaat het met Lancia? En wat weten we inmiddels van de Lancia-modelllen? Hoewel Lancia nog niet zo scheutig is met het prijsgeven van details weten we al wel de namen.

Lancia modellen


Bij de ontwikkeling van de Ypsilon worden veel kosten bespaard door het op dezelfde architectuurplatform te bouwen die ook bij andere merken van Stellantis worden toegepast, zoals de Opel Corsa, de Citroen C3 en de Peugeot e-208. Italiaanse autofans moeten nog wel even wachten, conform de planning wordt de Ypsilon medio 2024 uitgerold. Naar verwachting komt de prijs te liggen tussen 25.000 en 30.000 euro.

Ook de namen van de andere 2 Lancia-modellen zijn sinds april dit jaar bekend. Het is de

Aurelia

die het concern in 2026 op de markt wil brengen. Om in 2028 te volgen met de

Delta

. Beide modellen zijn volledig elektrisch. Vraag is wel of de naamgeving van de Aurelia zo blijft, gezien Lancia haar modellen graag een naam meegeeft uit het Griekse alfabet. De hybride-variant van de Ypsilon wordt tegen die tijd niet meer gebouwd, waarmee ook de Ypsilon volledig elektrisch zal zijn.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *