Smart Solar Charging wint internationale prijs 


Op 23 september 2022 reikte de Rob Jetten, de minister voor Klimaat en Energie, de

International Smart Grid Action Network (ISGAN) award

uit aan Stedin Netbeheer in Utrecht voor het

Smart Solar Charging

project. Met dit project wordt een innovatief energiesysteem opgezet waar alle elektrische auto samen als supergrote (mobiele) batterij worden ingezet.

Bidirectioneel laden


Omdat elektrische voertuigen redelijke buffers hebben qua energieopslag en vaak een langere tijd laan een laadpaal staan kunnen ze worden gebruikt om pieken in de energievraag en het energieaanbod op te vangen. Wanneer er veel aanbod is van energie wordt de EV-accu geladen. Is er veel vraag naar energie wordt er juist energie aan de accu’s onttrokken. De kern is dus dat bidirectioneel laden wordt ingezet om stabiliteit in het energienetwerk te bevorderen.

Erkenning


Het samenwerkingsproject krijgt deze waardering omdat het wordt erkend als innovatieve techniek voor een toekomstvast elektriciteitsnet dat wereldwijd ingezet kan worden. Met Smart Solar Charging is in Utrecht opgezet waar ruim 200 elektrische deelauto’s aan deelnemen met 500 bidirectionele laadpalen.

 


Het project is succesvol afgerond en zal verder in de keten worden uitgerold op regionaal niveau en ook op andere plaatsen in Europa.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *