Kia EV6 specificaties | actieradius is bekend
Twee weken geleden liet Kia ons kennismaken met denieuwe Kia EV6. Althans, met het in- en exterieur van de nieuwe elektrische auto. Vandaag onthullen de Zuid Koreanen ook de

specificaties

van de stekkerauto, waaronder de

actieradius

. En die vallen niet tegen!


Kia EV6 GT met 584 pk!


Dat er qua vermogen wel wat mogelijk is bij elektrische auto’s hebben al flink wat merken bewezen. Waar de strijd om de paardenkrachten eerder voorbehouden was aan Ferrari, Lamborghini en andere supercar fabrikanten doen ook merken waarvan je het niet direct zou verwachten tegenwoordig vrolijk mee. Zo ook Kia met de EV6 GT, zoals het topmodel voluit zal gaan heten.In de EV6 GT heb je de beschikking over 584 pk! Daarmee is het mogelijk om binnen 3,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur te schieten en je ontbijt nog eens te proeven. Volgens Kia is de elektrische auto zelfs sneller dan een Lamborghini Urus tijdens een 400 meter sprint. Ook een Porsche 911, Ferrari California en Mercedes AMG GT moeten eraan geloven.

Kia EV6 van bovenaf

Snel in een sprint, snel in opladen


Supercars pesten met de EV6 GT is natuurlijk leuk maar in tegenstelling tot een elektrische auto hebben dergelijke supercars de tank binnen enkele minuten gevuld. Toch klopt dat in het geval van de EV6 GT niet.
De auto beschikt namelijk over 800V techniek, evenals de reent onthuldeHyundai Ioniq 5
ofPorsche Taycan. Het opladen neemt daarom slechts 18 minuten in beslag. De accu is dan geladen van 10 tot 80%. Binnen 4,5 minuten is er 100 kilometer bijgeladen. Vaak hoef je overigens niet te laden. De actieradius van de EV6 komt namelijk uit op 510 kilometer.
Kia gaat de nieuwe EV6 aanbieden met verschillende accupakketten. Er komt een 58 kWh en 77,4 kWh variant. Daarbij zal er ook keuze zijn uit voorwielaandrijving en vierwielaandrijving. Vanaf het tweede kwartaal start de officiële verkoop maar de auto is vanaf vandaag te reserveren.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *