Kia EV6, laadprobleem bij koud weer verholpen

De Kia EV6 heeft een 800-volt platform en een snellaadvermogen van 240 kW. Hiermee is de Kia EV6 één van de snelst oplaadbare EV’s op de markt. De snellaadtijd is 750 km/uur. Anders gezegd, in 8 minuten kun je 100 km bijladen.

Indrukwekkende cijfers, maar de Kia stond ook bekend om één probleem/eigenschap en dat was in sommige gevallen het onvermogen om bij koude temperaturen snel te laden.

Ervaringen zijn bekend dat er niet sneller geladen werd dan 70 kW.

Met een upgrade heeft Kia er voor gezorgd dat de problemen tot het verleden behoren.

Pre-conditioning

Om dit probleem te voorkomen heeft Kia een upgrade doorgevoerd in de batterij ‘preconditioning’ waardoor het voorverwarmen veel nauwkeuriger functioneert. Door de upgrade wordt de verwarming van de accu bij koud weer eerder opgestart. Daardoor kan er aanzienlijk sneller worden geladen, volgens de fabrikant zelfs tot 50%. Wanneer de bestuurder op voorhand instelt dat de snellader gebruikt wordt om te laden, begint het voertuig automatisch met het voorverwarmen van de batterij wanneer deze onder de 21 graden Celsius zakt en de laadstatus lager is dan 24 procent. Zodra de ideale temperatuur is bereikt stopt het verwarmen.
Aan de Kia EV6 van modeljaar 2023 is de upgrade standaard doorgevoerd. Eigenaren van de bestaande EV6’s kunnen bij de Kia-dealer terecht voor een upgrade.

Tip: klik hier voor en rijtestverslag van de Kia EV6.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *