Kan ik nog naar de garage of showroom tijdens de lockdown?
Afgelopen zaterdag was het drukte bij de kappers in Nederland. Niet omdat iedereen er voor de kerst graag extra goed uit wilde zien voor zijn of haar schoonmoeder. Nee, we gaan wederom in lockdown. Voor wie het eventjes ontgaan is: alle niet-essentiële winkels zullen tot minimaal 14 januari hun deuren mogen sluiten. Maar hoe zit dat als je auto toe is aan APK of een onderhoudsbeurt, je een nieuwe auto in bestelling hebt staan of een nieuwe auto wil uitzoeken? Zijn autodealers en garages geopend?


APK en onderhoud aan je auto in lockdownLaten we beginnen met de autogarage. Mocht je auto toe zijn aan een onderhoudsbeurt of is de auto toe aan een nieuwe APK dan zijn garagebedrijven gewoon geopend. Werkend vervoer is wel zo prettig en daarom zijn garagebedrijven aangemerkt als essentieel. De werkplaats van een autobedrijf blijft tijdens de gehele periode van lockdown dus gewoon dienst draaien. 


Showroom bezoekjes en proefrit tijdens lockdownOndergetekende maakt graag even een rondje door de showroom onder genot van een kopje koffie tijdens het wachten op de uit te voeren onderhoudsbeurt. Lekker vergapen aan nieuwe modellen en een praatje maken met de verkoper. Toch zal dat helaas niet langer mogelijk zijn. Althans, niet tot ten minste 14 januari. De showroom is namelijk verboden terrein. Jazeker, de werkplaats is altijd Corona-vrij maar de showroom is levensgevaarlijk. Alle gekheid om een stokje de overheid moet een grens trekken. Strikt genomen is een showroom gewoon een winkel. En niet essentiële winkels zitten dicht. Aangezien ze in Den Haag vinden dat jij nog prima eventjes kan wachten met het uitkiezen van je nieuwe bolide zal je of je toevlucht moeten zoeken op de websites van de autobedrijven of telefonisch contact moeten opnemen. Gelukkig mag het maken van een proefrit nog wel. Hieraan zijn wel weer wat kromme regeltjes verbonden. Op een openbaar parkeerterrein afspreken is geen probleem maar op het terrein van het autobedrijf is not-done. 


Importeren en tenaamstellen blijft mogelijkOok de keuringen bij de RDW zullen doorgaan. Hoewel ook deze club hoogstwaarschijnlijk met beperkte openingstijden of minder personeel aan de slag gaat is het keuren van een importauto dus gewoon mogelijk. Ook het tenaamstellen van auto’s blijft mogelijk. Mocht je dus een auto hebben geïmporteerd of een aflevering van een nieuwe auto op de planning hebben staan: wees gerust, dit kan doorgaan.Naast het RDW blijft ook het CBR open. Rijscholen mogen daarom hun diensten blijven aanbieden om verdere achterstand te voorkomen. Ook de examens mogen plaatsvinden. Dit is anders dan in eerdere lockdowns, waar rijscholen wel de deuren moesten sluiten.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *