Jeep Avenger – productie van deze SUV in Europa is begonnenIn september kondigde Jeep drie nieuwe elektrische SUV’s aan waarvan de Recon en de Wagoneer S pas in 2024 op de markt verschijnen. De

Jeep Avenger

, kleinste van de drie, werd onlangs nog gelanceerd op de autosalon van Parijs. Daar waar de Recon en Wagoneer S in Amerika worden gebouwd, zal de productie van de Jeep Avenger in Europa plaats vinden. Mogelijk heeft dit te maken met het kleinere formaat van deze SUV. Dit ligt toch net iets minder goed op de Amerikaanse markt.


De Avenger wordt gebouwd in Polen op het STLA Small-platform van Stellantis. In eerste instantie zullen dagelijks 1000 stuks van de band rollen.

Hoewel de Jeep Avenger EV 100% elektrisch is, zal de auto ook nog in de brandstofvariant worden uitgebracht. Naar verwachting gaan de brandstofauto’s naar de Zuid-Europese markt. De rest van Europa zal van de elektrische Avenger worden voorzien.

Specificaties Jeep Avenger


De Avenger heeft een redelijk beperkte accu van 54 kWh. Jeep geeft aan dat je hiermee op de snelweg 400 km verder komt. In de stad kom je er duidelijk verder mee, nl. 550 km, aldus de fabrikant. Een warmtepomp is geïnstalleerd om het bereik bij koud iets te verhogen. Het snelladen kan met maximaal 100 kW. Thuisladen kan met een 11 kW Mode 3 laadkabel.

De eerste reacties op het model zijn overwegend positief. Mede gezien de zeer marktconforme prijs van iets meer dan € 40.000 voor de basisversie, kon de Avenger wel eens een zeer succesvol model van Jeep worden.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *