Jaguar Land Rover: vanaf 2030 verkopen we alleen nog elektrische auto’s
Jaguar Land Rover heeft vandaag aangekondigd dat het concern vanaf 2030 enkel nog emissieloze voertuigen gaat bouwen en leveren. Aan het einde van het decennium moet het volledige gamma geëlektrificeerd zijn als onderdeel van een duurzame toekomst.


Luxemerk voor volledig elektrische auto’sElektrisch rijden in pure luxe, dat is wat Jaguar Land Rover baas Thierry Bollore onthuld over de plannen met het concern. De eerste 100% elektrische Land Rover modellen moeten in 2024 op de markt komen. In plaats van geheel nieuwe modelnamen te gebruiken blijven de merken vast houden aan de historie. Modellen als de Range Rover, Discovery en Defender zullen een nieuw elektrisch tijdperk betreden onder dezelfde naam.Bollore verwacht dat in 2030 de verkoopaantallen voor Jaguar voor 100% zal bestaan uit EV’s. Tevens geldt dat 60% van de Land Rovers de showroom zal verlaten zonder uitlaatpijp.


Waterstof ook een optieVoor liefhebbers van de grommende 5-cilinders en brullende V8’s kan het definitieve afscheid vervelend overkomen. Toch biedt het Britse merk nog voldoende keuze want naast volledig een volledig elektrische modellenlijn heeft JLR ook plannen om te investeren in waterstof technologie. Jaguar Land Rover kan melden dat er reeds prototypes in ontwikkeling zijn en er verschillende testen worden uitgevoerd. 


Jaguar XJ, elektrisch?Eerder kondigde Jaguar aan dat de lang verwachte XJ zijn debuut zou maken als elektrische limousine. Toch verklaard het bedrijf dat de geplande Jaguar XJ geen deel uit zal maken van de nieuwe elektrische line-up. Of de XJ zal worden voorzien van een elektromotor blijft daarom nog afwachten.De XJ zal gebruik gaan maken van het MLA-platform. Het Modular Longitudinal Architecture platform, zoals de volledige naam luid is ontwikkeld voor zowel volledig elektrische als deels elektrische auto’s. De aanstaande Plug-In Hybride Land Rovers zullen het MLA-platform als basis gebruiken. Voor auto’s die enkel als EV op de markt zullen komen maakt het merk gebruik van het nieuwe EMA-platform. 

2,5 miljard euro voor emissievrij rijdenJaguar Land Rover zal in totaal 2,5 miljard euro investeren in het ontwikkelen van elektrische modellen en nieuwe technologieën. Het concern verklaard daarnaast geld te steken in het ‘verbeteren van de klantenreis en ervaringen’. 


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *