Jaguar I-Pace, een volledig elektrische SUV met prestaties van sportklasse







 


Onlangs gaven we nog aan dat de



verkoop van de

Jaguar i-Pace




te wensen over laat. En de laatste maanden zien we daarin nog niet echt een grote verbetering. Toch is onduidelijk waarom. Want de

elektrische SUV

heeft veel te bieden en ziet er gewoon stoer uit. Wellicht is het de prijs. In ieder geval kan met de laatste uitvoering sneller worden geladen. Wie weet scheelt dat.









Extra laadruimte



Het bijzondere aan deze wagen is dat het batterijpakket zo laag mogelijk in de auto is aangebracht. Dat wil zeggen tussen de wielen op de bodemplaat. Dit zorgt feitelijk wel voor extra laadruimte nl. een niet al te grote maar wel aanwezig ruimte onder de motorkap.







Aan de binnenkant valt het supermoderne Pivi Pro infotainment systeem op. Dit systeem is intuïtief als de smartphone en in een oogopslag kun je alle belangrijke functies bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld handig na gaan waar en wanneer je kunt laden en wat de bezetting is van het laadstation waar je wilt laden. Levert een besparing van de laadcapaciteit, maar is ook beter voor je accu.



Sneller laden




De i-Pace S heeft 4,8 seconden nodig om van 0 naar een snelheid van 100 km/uur te gaan. De krachtbron van de auto is 235 kW oftewel 320 pk. Het heeft AWD en heeft een bereik van 470 km. Dit laatste wordt overigens vanuit de praktijk betwijfeld. De auto is voorzien van een 11kW 3-fasen boordlader om het snelladen mogelijk te maken. Dat is meer dan 50 km reisafstand dat per uur wordt bijgeladen.







De i-Pace wordt in 4 modellen uitgebracht, te weten de i-Pace S, SE, HSE en de Limited Edition. De nieuwprijzen lopen op van 83.000 euro (S) naar ruim 98.000 euro (HSE).



Vanaf 2030 wil Jaguar



enkel nog elektrisch rijden.







Overigens, verwar de i-Pace niet met de e-Pace. De i-Pace is zoals aangegeven de volledig elektrische SUV terwijl de e-Pace een hybride SUV-uitvoering is.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *