Ioniq 6 | een elektrische sedan met ruim 600 kilometer actieradiusSinds februari wordt de Hyundai Ioniq 6 gepresenteerd aan het publiek. Daarvoor konden we al wel
veel aandacht besteden aan de komst van deIoniq 6


, maar daar bleef het dan ook bij. Maar eindelijk het is dan zover. De gestroomlijnde en volledig elektrische Ioniq 6 met een lage luchtweerstand en een rijbereik tot 614 kilometer (WLTP) kan worden besteld.

De nieuwe Hyundai Ioniq 6 aan de thuislader

Ioniq 6 prestatiesDe laadprestaties van de Ioniq 6 liegen er niet om. In slechts 15 minuten kun je door middel van de 800V-laadtechnologie tot 350 kW laden. Overigens, ook met 400V laden is mogelijk met uiteraard dan wel een langere laadtijd. Dat de stekkerauto zo snel laadt was voor ons geen verrassing. We tipten hem al bovenaan in onzetop5 elektrische auto die het snelst laden


.


De accu met een capaciteit van 77,4 kWh zorgt mede voor het maximale bereik van 614 km (WLTP). We wijzen nog maar eens op deze 


WLTP


-norm want bereik van 614 kilometer is wel erg scherp gesteld en moet zijn gemeten onder super-optimale omstandigheden die je in de praktijk nooit zult ondervinden. Niettemin heeft de Ioniq wel een uitzonderlijk hoog bereik dat mede komt door de lage luchtweerstand van het voertuig. Zodoende is de Ioniq 6 één van de meest energiezuinige elektrische auto’s van dit moment.  


Ook het acceleratievermogen maakt indruk. De door 4 wielen aangedreven Ioniq 6 snelt in 5,1 seconden naar een snelheid van 100 km/uur.


 

De traditionele buitenspiegels zijn vervangen door digitale buitenspiegels (camera en een interieurscherm). Niet alleen wordt de zichtbaarheid verbeterd maar het komt ook ten goede aan de stroomlijning van het model. Vermeldenswaard is ook nog de Dual Color Ambient verlichting aan de binnenkant van de portieren. De elliptische achterspoiler krijgt een extra accent door de LED-signatuur.
De Hyundai Ioniq 6 gaat weg voor een prijs een vanaf € 50.499. De Koreaanse autofabrikant geeft voor 5 jaar een onbeperkte kilometergarantie af en een batterijgarantie voor 8 jaar.
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *