Hyundai levert bijdrage aan emissievrij WK Voetbal in Qatar


Qatar

wil het eerste land zijn die een

CO2-neutraal


FIFA WK-voetbal

organiseert. Als één van de officiële FIFA-sponsors heeft Hyundai aangegeven graag een bijdrage te leveren door

emissievrij

vervoer aan te bieden.

In de kandidatenrace om het evenement naar hun land te halen heeft Qatar al aangeboden een klimaatneutraal toernooi te willen organiseren.

De organisatoren willen dit realiseren door energiezuinige maatregelen te nemen op gebied van sanitair, ventilatie en verlichting. Uiteraard zal Qatar veelvuldig gebruik maken van zonne-energie. Zo draaien de airco’s in de stadions op energie uit zonnepanelen.

Ook hergebruik van materialen wordt ingezet. Er is zelfs een herbruikbaar stadion gebouwd van zeecontainers.

De FIFA geeft aan dat de grootste CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door reizen. En hier kon Hyundai handig op inspelen door vervoersmogelijkheden te bieden met de IONIQ 5 en de inzet van elektrische bussen.

Wagenpark van Hyundai naar Qatar


Maar liefst 616 wagens zullen worden ingezet waarvan 226 elektrische en hybride voertuigen worden op het toernooi ingezet. Enkele elektrische voertuigen van Hyundai die de reis maken, zijn onder meer: Hyundai IONIQ 5, Sonata HEV, Tucson HEV and KONA HEV. De alom aanwezige VIPS en het personeel zullen worden vervoerd met De Genesis G70 EV en de Genesis GV80 EV (foto). De media die massaal op het WK Voetbal af komt worden in 10 Elec City emissievrije bussen vervoerd.

Verder zal Hyundai oplaaddiensten aanbieden. Hier worden twee Hyundai IONIQ 5 EV’s met Vehicle-to-load (V2L) ingezet. FIFA zelf zal een laadnetwerk opzetten met 100 kW tot 150 kW EV-laders bij parkeerplaatsen.

Het voetbalevenement begint op 20 november. De finale wordt gespeeld op 18 december.

Categorieën

1 REACTIE
Reageren

  1. […] de bron ga je naar de pagina van het nieuws. Voetbal Nieuws Site, begin hier elke dag gemakkelijk met […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *