Goedkopere instapversie Volvo XC40 Recharge krijgt 400 km actieradiusNiet alleen is de Volvo Xc40 de best verkochte Volvo in Nederland, het is ook nog eens de best verkochte auto van Nederland. En dat is niet zo gek. Naast een scala aan benzinemotoren heeft Volvo ook de volledig elektrischeXC40 Rechargein de prijslijsten staan. Een waar succesnummer. Tot op heden was de elektrische XC40 enkel als Twin Pure electric beschikbaar. Ofwel, met twee elektromotoren. Daar komt nu een ‘instapper’ bij.
400 kilometer actieradius voor 10.000 euro minderDe Volvo Xc40 is met recht een populaire auto. Voldoende ruimte, een hoge instap, premium afwerking, een flinke actieradius en prima laadtijden. Voor een bedrag van €56.495 is zo’n hippe Volvo XC40 Recharge Twin Pure met 418 kilometer bereik van jou. Voor dat geld krijg je een 78 kWh grote accu en vierwielaandrijving. Tof, maar niet voor iedereen noodzakelijk.Daarom komt Volvo op de proppen met de Volvo XC40 Recharge Pure Electric. Zonder Twin. Zonder extra elektromotor. Zonder vierwielaandrijving. In het geval van de nieuwe instapper heeft de auto alleen een elektromotor op de vooras. Goed, op prestaties zal je moeten inleveren. Het vermogen daalt van een dikke 408 pk naar 231 pk. Overigens kom je met dat laatste ook prima uit de voeten op de Nederlandse wegen.Verder krijgt de Volvo XC40 Recharge Pure Electric een 70 kWh in plaats van 78 kWh accupakket. Het grote voordeel: het doet vrijwel niets af aan de actieradius. Waar de Twin versie 418 kilometer ver komt op een lading kan de nieuwe instapper 400 kilometer ver komen volgens de WLTP meetmethode. 


Prijs Volvo XC40 Recharge Pure ElectricDus, alle ingrediënten voor een nieuw succesnummer zijn aanwezig. Maar wat gaat het kosten? De nieuwe Volvo XC40 Recharge Pure Electric is een flink stuk goedkoper dan zijn vierwiel aangedreven broertje. De auto is verkrijgbaar vanaf €45.995. Daarmee is de EV ruim 10.000 euromuntstukken goedkoper dan de versie die slechts 18 kilometer verder komt.De nieuwe versie van de XC40 Recharge is per direct te bestellen bij de betere dealers. Wie de verkopers liever ontloopt kan ook online zijn of haar auto bestellen. Wel zal je dan nog even geduld moeten hebben tot 1 september.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *