Gespot: dit is de elektrische Volkswagen ID BuzzIn 2017 liet Volkswagen de wereld kennis maken met de eerste conceptmodellen uit de ID-reeks. Volkswagen beloofde een hele familie aan elektrische modellen die de naam ID gaan dragen. Inmiddels zijn we in 2021 aanbeland en rijden er de nodige ID-modellen rond. Een model dat nog niet eerder als productierijp model is gespot is de langverwachte Volkswagen ID Buzz. Tot vandaag.
Volkswagen ID BUZZIn geval van de volledig elektrische ID Buzz is het geen omgetoverde Volkswagen Caddy of Transporter met elektrische aandrijflijn. Nee, evenals de ID.3 en ID4 moet de ID Buzz een volledig nieuw model worden. We hebben al eerder mule’s van de ID Buzz voorbij zien komen. Daar viel echter weinig uit op te maken. Maar de foto’s die vandaag zijn vrijgekomen maken daar verandering in.Het is overigens niet zo dat we de elektrische bestelwagen zonder enige camouflage aantreffen. Integendeel zelfs, de achterlichten, koplampen en de bumpers zijn afgeplakt met de nodige stickers om het uiterlijk nog niet prijs te geven. Of de koplampen bijvoorbeeld in een enkele lichtbalk doorloopt valt niet op te maken. Wat we wel kunnen opmaken uit de spionagefoto’s is de vorm van de auto. Het lijkt een relatief compact model te worden met enorm korte snuit. Zeker van opzij valt op hoe kort de voorzijde van de ID Buzz is. De A-stijl is, net als de nieuwe Multivan, opgeknipt in twee delen. Iets wat ook op de concept-afbeeldingen duidelijk werd.


Bestelversie en personenwagenHoogstwaarschijnlijk zal de Volkswagen ID Buzz in meerdere smaakjes op de markt komen. De auto op de afbeeldingen betreft de ID Buzz Cargo, de bestelwagen versie. Verwacht daarnaast ook een personenversie en wellicht zelfs meerdere lengtes. In 2017 werd de ID Buzz Concept getoond met een accupakket van maarliefst 111 kWh. Of dit accupakket ook daadwerkelijk het productiestadium gaat halen valt nog te bezien. Wel durven we te voorspellen dat de ID Buzz met meerdere accupakket in de prijslijsten te vinden zal zijn. Net als bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3. Keuze genoeg dus. Volkswagen brengt de ID Buzz volgend jaar op de markt.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *