Genesis X Concept maakt hebberigDat Genesis, het luxemerk van Hyundai, de oversteek gaat maken naar Europa werd vorig jaar duidelijk. Met een reeks strak gelijnde en luxe sedans gaat het merk tegen de trend van SUV’s en Crossovers in. Dat het merk smaakvolle auto’s kan bouwen bestaat geen twijfel over maar de zojuist onthulde Genesis X Concept maakt ons extra hebberig.


Genesis X Concept elektrischAls platform, gericht op duurzame mobiliteit van de toekomst, is het toenemende aanbod elektrische voertuigen natuurlijk een positieve ontwikkeling. Toch valt er wel wat te zeggen over de huidige trends binnen de automotive sector. Stationwagens maken plaats voor SUV’s, compacte stadauto’s vinden geen opvolger, coupés worden crossovers en betaalbare sportwagens worden crossovers met onpraktische, aflopende daklijnen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het nu eenmaal zo is dat Nederlands liever op pad zijn met een hippe crossover dan een fraai gelijnde sportcoupe. Desalniettemin is het soms moeilijk te bevatten voor de autoliefhebbers. Gelukkig is daar Genesis!Dat merk heeft namelijk de doeken getrokken van een nieuwe conceptauto waar je gegarandeerd van gaat watertanden. De Genesis X Concept is een coupé met strakke lijnen en een elektrische aandrijflijn.


Genesis X Concept zijaanzicht

Kom maar door!


Veel informatie over de concept laat Genesis overigens niet los. Dat de aandrijflijn elektrisch is valt in het persbericht te lezen maar welke specificaties aan de fraaie stekkerwagen gekoppeld zijn vermeld het Zuid-Koreaanse merk niet. 
Eveneens vermeld het merk niks over een eventuele productiedatum. Dat het een concept betreft is wel op te merken uit de foto’s. De enorme motorkap zou pakweg 20 jaar geleden als omhulsel voor een brullende V8 of V6 hebben gediend. De koplampen lopen door in de zijflanken en de enorme wielen in combinatie met gele remklauwen maakt het een chique geheel.Wij hopen alvast dat Genesis de stap durft te zetten en niet beland in het


lijstje met retro concepts die er nooit kwamen


.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *