Genesis GV60 | de nieuwe elektrische auto van Hyundai
Met een prijs van meer dan 2 euro per liter benzine lijkt het met de dag interessanter te worden om over te stappen naar een volledig elektrische auto. Zelfs ondanks de eveneens stijgende energieprijzen. Ook autofabrikanten weten van geen ophouden. Steeds meer elektrische auto’s vinden hun weg naar de showroom. Vandaag is het de beurt aan

Genesis GV60, de nieuwe elektrische auto van Hyundai

.


Nieuwe Genesis GV60Een tijdje geleden konden we al kennismaken met het uiterlijk van de volledig elektrische Genesis GV60. Maar tot op heden hield het merk de lippen stevig op elkaar als het ging om specificaties en actieradius. Gelukkig geeft het merk vandaag meer informatie over de nieuwe leasetopper.Onder het Hyundai-concern komt premium merk Genesis met de GV60 op de markt als een crossover met volledig elektrische aandrijflijn. Dat de auto veel overeenkomsten zou hebben met de Hyundai Ioniq 5 en de KIA EV6 was wel duidelijk. Dat is vandaag nog maar eens bevestigd. De auto is 4,52 meter lang en heeft een wielbasis van 2,9 meter.


Actieradius en opladen Genesis GV60De crossover met aflopende daklijn komt in drie variaties op de markt. Allereerst is er de instapper met 229 pk. Deze instapper heeft direct het meeste bereik, namelijk 450 kilometer volgens WLTP. Vereis je liever vierwielaandrijving met meer vermogen dan is de tweede optie je beste vriend. Deze versie heeft een elektromotor op zowel de voor als achteras, vierwielaandrijving en 318 pk. De actieradius komt uit op 399 kilometer. Het topmodel krijgt de beschikking over ruim 435 pk en komt 368 kilometer op een volle lading.Vergelijk je de actieradius met de nieuwe Mercedessen en de nieuwe Lucid Air dan valt het lichtjes tegen. Echter, de Genesis GV60 is geenszins vergelijkbaar. En toegegeven, de range is meer dan uitstekend voor de meeste Nederlanders. Overigens maakt de laadtijd van de auto veel goed. Evenals zijn Hyundai en Kia broer krijgt de Genesis de beschikking over 800V techniek. Wat inhoud dat het opladen ontzettend snel achter de rug is. De auto is in staat binnen slechts 18 minuten van 10 tot 80% te laden. Wanneer de nieuwe Genesis GV60 in Nederland op de markt komt is nog even afwachten. Evenals de prijzen die volgen in een later stadium.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *