Ford Mustang Mach-e stoer en sportief maar stevig aan de prijs


De

Mustang Mach-e

was de eerste elektrische cross-over van

Ford

. De

sportieve uitstraling

is met de komst van de Mustang Mach-e niet verloren gegaan. Dat geldt zowel voor het uiterlijk van de auto alsook de prestaties. De Mustang rijd net iets sportiever en dynamischer. Door het strakke veringsysteem kun je met de Mustang net even wat soepeler door de bochten.

Helaas lopen de prijzen van de Mach-e verder op. Voor een cross-over zijn de modellen best wel aan de prijs. Wij hebbeneerder geschreven over de Mach-e. Dat was in jul 2021. Sindsdien zijn de prijzen zijn alweer 16-20% gestegen.

Veiligheidsvoorzieningen Mustang Mach-e


Los van de prijzen, de Mustang Mach-e blijft een mooie stoere bak. Deze keer gaan we wat dieper in op de aanwezige veiligheidsvoorzieningen.

De Mach-E is uitgerust met een reeks standaard veiligheidsvoorzieningen. Ford biedt standaard CoPilot360 aan, inclusief rijstrookcentrering, dodehoekwaarschuwing en ontwijkende stuurhulp. Als de bestuurder zijn of haar handen korte tijd van het stuur haalt, zal de auto de bestuurder vragen om het stuur over te nemen.

Op de Premium-uitvoering en hoger omvat Ford de volledige activering van BlueCruise die een camera implementeert die boven het stuur is geplaatst om de bestuurder in de gaten te houden. In plaats van dat de bestuurder zijn handen aan het stuur moet houden, zorgt het ervoor dat hij of zij vooruit kijkt tijdens het rijden. het feit dat je onophoudelijk als het ware in de gaten wordt gehouden is wel iets waar je tegen moet kunnen.

Over laden en over prijzenThuis kun je per uur voor 32 km aan rijbereik laden. Bij de publieke lader (AC) haal je in een uur tijd zo’n 48 km aan range binnen.


Ford is één van de oprichters van het IONITY-netwerk, met 436 oplaadstations en 1920 hoge snelladers. Met laders van 150kW kun je hier in 10 minuten voor 120 km bereik laden. Uitgaande van de range van de Mach-e Premium RWD van 600 km heb je 40 minuten nodig om hem van 0 tot 80% vol te laden.

 


En dan de prijzen betreft, die liegen er niet om en lopen ook bij Ford stevig op. De Mustang Mach-e heeft een adviesprijs vanaf € 58.100. De Mach-e Premium AWD kost € 70.070 en de Mustang Mach-e GT kost maar liefst € 83.990.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *