Flinke prijsverlaging voor de elektrische Lexus UX300e
Je zou ‘m haast vergeten, de Lexus UX300. De compacte crossover is al enkele jaren onder ons in benzine, plug-in hybride of volledig elektrische variant. De laatste, de UX300e genoemd is vanaf vandaag een flink stuk goedkoper geworden. En dat is goed nieuws voor een ieder die op zoek is naar een elektrische crossover voor een schappelijke prijs.


Lexus UX300e is geen groot succes, en dit is waaromMocht je de Lexus UX300e even vergeten zijn, net als ons, dan hierbij een opfriscursus. De premium Lexus is een crossover, uiteraard. De volledig elektrische auto heeft de beschikking over ene accupakket van 54,3 kWh groot. Dankzij 204 pk en 300 Nm koppel schiet de Lexus in 7,5 seconden naar de honderd. De UX300e is gebaseerd op de reguliere UX300 en is als elektrische auto sinds 2020 op de markt. Echt een groot succes is de Lexus niet te noemen. Met slechts iets meer dan 100 stuks op Nederlands kenteken gezet in 2020 is het tenminste een unieke auto te noemen. En dat is opvallend, wat betreft rijeigenschappen, bouwkwaliteit en afwerking staat Lexus goed aangeschreven. Dat geldt eveneens voor de UX300e. Zit er dan toch een addertje onder het gras?Nou, best een flinke. De actieradius is voor hedendaagse begrippen niet heel bijzonder. Wie zijn best doet moet 300 kilometer kunnen halen alvorens de auto weer geladen moet worden. En over het laden gesproken, daar gaat het helemaal mis. Allereerst maakt de auto gebruik van een CHAdeMO snellaadaansluiting in plaats van, de meer gebruikelijke en snellere, CCS aansluiting. Maar er is meer! De Lexus is in staat om met slechts 35 kW te kunnen snelladen. Zelfs plug-in Hybride modellen van Mercedes kunnen dat tegenwoordig… Dit alles maakt dat je ruim 70 minuten aan het snelladen bent om de auto tot 80% te laden. Wie overigens dacht dat Lexus het goed zou maken met een gedegen AC-onboard lader komt bedrogen uit. Met een laadvermogen van 6,6 kW ben je al gauw 9 uur kwijt.
Lexus UX300e prijs interessant voor zakelijke rijderSamengevat is de premium crossover geen succes voor Lexus, en met een goede reden. Maar wie geen kilometervreter is en zich voldoende tijd gunt voor een laadsessie zou de Lexus toch wel een alternatief kunnen zijn op de gevestigde orde. Mits de prijs daar naar is. Over dat laatste kunnen we nu goed nieuws melden. Lexus heeft besloten de UX300e fors in prijs te verlagen.Eerder begonnen de prijzen van de elektrische crossover bij net geen 50.000 euro. Tegenwoordig kun je de Lexus UX300e oppikken voor een bedrag van 40.895 euro. Daarmee is de volledig elektrische versie zelfs goedkoper dan de hybride versie, de UX250h. De fiscale prijs komt zelfs, met een bedrag van 10 euro, onder de magische grens van 40.000 euro. Uiteraard krijg je niet direct de meest aangeklede versie voor dat bedrag. Maar er valt weinig te klagen. Zaken als lichtmetalen velgen, Apple Carplay en elektrische stoelen krijg je er standaard bij. Voor 42.585 euro rij je naar hij met de Business uitvoering. Je ontvangt dan Bi-LED koplampen, een parkeerhulpcamera en 17 inch lichtmetaal als extraatje. Daarboven staat de Executive uitvoering met een head-up display, Mark Levison Premium geluid systeem en Tripple LED koplampen.
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *