Facelift Audi e-tron (2022) gespot, dit kunnen we verwachten
De Audi e-tron is nog niet heel lang onder ons. Eind 2018 werden de eerste sleutels overhandigt van de volledig elektrische Audi. De e-tron groeide uit tot een succesnummer. De auto bleek een gewild alternatief op de Mercedes EQC en Tesla Model X. Vooral het feit dat de auto een ingetogen uiterlijk mee kreeg zorgde ervoor dat Audi goede zaken deed met de elektrische e-tron. En dat terwijl de oudere Tesla’s nog altijd beter zijn als het aankomt op actieradius en opladen. Het bleek geen issue voor de Audi-klant. Degene die een ingetogen uiterlijk en hoogwaardige afwerking koos nam de mindere actieradius ten opzichte van de Tesla voor lief. Nu vind Audi het de hoogste tijd voor een update.


Facelift Audi e-tron en e-tron SportbackDat Audi de e-tron van een update voorziet is een welkome toevoeging. Niet omdat de auto nou zozeer erg verouderd oogt, integendeel. Waar de auto wel ene upgrade kan gebruiken is op het gebied van actieradius en opladen. Wat immers in 2018 en 2019 modern was kan op dit moment best achterhaald zijn, dat geldt zeker voor elektrische voertuigen. We verwachten dan ook dat de gefacelifte Audi e-tron, die in 2022 moet verschijnen, meer rijbereik met zich mee zal brengen en mogelijk een hoger laadvermogen aankan. Audi maakt tevens van de gelegenheid gebruik om het exterieur onder handen te namen. Nou was dat niet direct noodzakelijk maar toch acht Audi het nodig om de elektrische SUV iets bij te punten. De achterbumper zal iets anders worden vormgegeven en de e-tron zal nieuwe achterlichten krijgen. Aan de voorkant zullen ook wat wijzigingen worden doorgevoerd. Verwacht wat nieuwe LEDjes in de koplampen en een iets grotere grille. Dat laatste dient natuurlijk geen functie bij een EV maar geeft de auto wel de herkenbare Audi snuit.
Actieradius en opladen Genesis GV70De wijzingen beperken zich overigens niet alleen tot het exterieur. Waarschijnlijk zal ook de binnenzijde een subtiele metamorfose ondergaan. Heel spannend zal het allemaal niet zijn, als we de faceliften van vorige Audi’s bekijken. De LCD-schermen zullen een upgrade krijgen en wellicht wat groter worden en de systemen zullen een update krijgen met een aantal nieuwe functionaliteiten. De e-tron zal het niet heel lang gaan uitzingen. In 2025 of 2026 zal de auto plaats moeten maken voor zijn opvolger. Of beter gezegd opvolgers. De kleinere Audi Q6 e-tron en grotere Q8 e-tron zullen het stokje overnemen. De reden van het vervroegde pensioen is niet het gebrek aan verkoopaantallen maar vooral de naam. De e-tron moest bij zijn komst in 2018 vooral naamsbekendheid voor het e-tron label genereren. Nu het modellengamma van Audi verder elektrificeert komt de naam wat onhandig uit. Alle elektrische modellen dragen immers de toevoeging ‘e-tron’. 


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *