Volvo EX90 – de 100% elektrische opvolger van de XC90


Op 9 november as. komt Volvo met de

Volvo EX90

, de

100% elektrische opvolger

van de zeer succesvolle

XC90 SUV

. Een voorproefje was er met het toekomstige ontwerp van de Volvo Concept Recharge van vorig jaar. Officiële foto’s van de EX90 SUV zijn er nog weinig. Wel zijn er vermeende patentweergaven in omloop (zie foto).

Autovanmorgen.nl houdt het voor je in de gaten wanneer er meer valt te zeggen en we meer van Volvo’s pronkstuk kunnen laten zien.

Patentweergave Volvo EX90

Bi-directioneel ladenEén van de belangrijkste kenmerken van de EX90 is het bi-directioneel opladen, ook wel bekend alsV2G. Hiermee kan de auto alles van stroom voorzien. Handig voor op de camping. Maar ook thuis, bijvoorbeeld als je met variabele tarieven tegen spotprijzen je batterij vol kunt laden vanaf het net.

Het zal ons niet verbazen dat bi-directioneel in de toekomst in de huishouding veelvuldig toegepast gaat worden. Betekent ook dat de accupakketten groter gaan worden. Heel mooi voor je bereik, maar dus ook als alternatieve stroombron.
VeiligheidEn andere opmerkelijke functie van de nieuwe SUV is de interieurradar. Het handelsmerk van Volvo is toch wel zijn veiligheid. Decennia lang komt Volvo stelselmatig met verbeteringen op de proppen. Zo ook deze keer met de interieurradar. Deze is ontworpen om te detecteren of er nog mensen of huisdieren in het voertuig zijn wanneer de auto is vergrendeld.


De EX90 is uitgerust met geavanceerde rij- en veiligheidssensoren, vijf radars en acht camera’s aan de buitenkant. Het past binnen de strategie van Volvo waarbij het hun gevestigde naam op gebied van veiligheid hoog heeft te houden, zeker daar waar het gaat om hun vlaggenschip.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *