Eletre de volledig elektrische hyper-SUV van Lotus


Deze week kwam Lotus Cars dan eindelijk met concretere informatie over de 100% elektrische

hyper-SUV


Lotus


Eletre

. Moedermaatschappij van Lotus Cars is het Chinese Geely Holding. Het goede nieuws: de uitrol van de Eletre begint in Europa. In maart dit jaar schreven we alover de komst van de SUVen dat het de Eletre zou gaan heten. Veel specificaties over bereik, topsnelheid, acceleratie en oplaadtijden etc. werden toen al bekend gemaakt. Van deze SUV komen 3 verschillende uitvoeringen op de markt.
De productie van de Eletre is de eerste stap die past binnen de langetermijnstrategie van Lotus om zich op de EV-markt te begeven. Die strategie is dat het zich op een breder publiek gaat richten. Daarbij schudt het de ‘sport’-veren wat van zich af. Hoewel, Lotus kan het ook niet helemaal loslaten door van de Eletre mee te geven dat het het DNA van een sportauto in zich heeft. En als je een beetje je best doet, zie je het.Operating system: Lotus Hyper OS


Lotus heeft met de Eletre fors geinvesteerd in IT-innovaties. Zo is er een zwaar operating system, de Lotus Hyper OS, geinstalleerd. Een belangrijk onderdeel is de ‘Unreal Engine’-techniek afkomstig uit de videogame-industrie. Met deze techniek zet de fabrikant de volgende stap meer richting het gebruik van de 3D-presentatiemiddelen. Twee zware processoren zijn aangebracht. En dat is hard nodig omdat alle IT-innovaties zware leunen op de beschikbare computercapaciteit.Ook andere technologische voorzieningen zijn ruim aanwezig, zoals het interieur dat voorzien is van draadloos opladen van smartphones, elektrisch verstelbare voorstoelen en automatische klimaatregeling, een infotainmentsysteem voor Apple CarPlay en Android Auto, een premium audiosysteem met maar liefst 15 luidsprekers en een 15,1-inch volledig High-Definition OLED-scherm in het midden.De Eletre is uitgerust met een autonome rij-functie. Onderdeel daarvan is het LIDAR-systeem. Deze scant 200 meter rond de auto in elke richting en genereert een 3d-kaart van de omgeving, zelfs als het donker is of bij slecht weer.

Lotus Eletre

Drie uitvoeringen Eletre


De SUV wordt dus in drie afzonderlijke versies opgeleverd, nl. de Eletre, Eletre S en Eletre R. De Eletre en de Eletre S hebben één elektrische aandrijflijn en de Eletre R twee. Dit zie je ook terug in de prestaties van de modellen die we hier voor je op een rij hebben gezet:

Met een acceleratie van 2,95 seconden kan Lotus dus zeggen dat de Eletre R binnen 3 seconden van 0 naar 100 kan ��.

Om een ​​idee te krijgen van de prijsstelling, de elektrische hyper-SUV begint bij een adviesprijs van € 98.690

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *