Elektrische Toyota | wanneer komt ie nou?
Het merk Toyota kun je in één adem noemen met termen als ‘PHEV’ of Hybride. Het Japanse merk, wat destijds koploper was op het gebied van hybride, heeft tot nu toe nog geen elektrische Toyota aan de wereld getoond. Oké, er is een elektrische bedrijfswagen genaamd de Proace Electric, maar voor personenvervoer ontbreekt een Toyota EV nog altijd. Waar blijft het Japanse merk met hun elektrische auto’s?


Toyota elektrisch | of hybride?Het elektrificeren van moderne brandstofauto’s begon onder andere bij de Toyota Prius. De Prius werd als zo’n 20 jaar geleden geïntroduceerd en heeft sindsdien samen met de Toyota Mirai, hun waterstof auto, gezorgd voor meer dan 11 miljoen geëlektrificeerde auto’s. Weliswaar allemaal met Hybride, Plug In Hybride of waterstof techniek maar nog altijd geen volledig elektrische auto.Volgens Toyota heeft dit alles te maken met de accu’s van het moment. De huidige accu’s kennen wat betreft hun energiedichtheid, gewicht, omvang en kosten beperkingen, aldus Toyota. Het merk is daarom druk bezig met het ontwikkelen van een solid-state-accu. Hiervoor is Toyota de samenwerking aangegaan met Panasonic.


Ruim 10 volledig elektrische modellenHet heeft dus even mogen duren maar Toyota komt alsnog met volledig elektrische auto’s. Het plan is om na 2020 met minimaal 10 volledig elektrisch aangedreven auto’s op de markt te komen. Het eerste elektrische model zal een crossover worden. Deze auto zal gebruik maken van het modulaire e-TNGA platform. Dit platform zal als basis dienen voor vrijwel alle elektrische Toyota’s in de komende jaren. In eerste instantie zal de elektrische Toyota in China op de markt worden gebracht alvorens de overstag te maken naar  Amerika en Europa.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *