Elektrische Porsche Vision Gran Turismo is virtuele racer
Liefhebbers van virtueel autoracen opgelet: binnenkort verschijnt de nieuwe versie van het spel Gran Tursimo 7. Vaanf 4 maart 2022 kunnen Playstation 4 en Playstation 5 gebruikers zich als Max Verstappen wagen in de meest spectaculaire auto’s. Sinds 2017 bevatten de Gran Turismo spellen ook sportwagens van Porsche. Nog niet zo lang geleden kon men een Porsche Taycan Turbo S toevoegen aan de virtuele garage. Voor de lancering van de zevende editie heeft Porsche alles uit de kast gehaald. Het resultaat is de Porsche Viasion Gran Turismo.


Porsche Vision Gran Turismo voor Gran Turismo 7De Vision Gran Turismo is een samenwerking tussen de ontwerpers van Porsche en Polyphony Digital, een Japanse video- en ontwikkelingsstudio. De ontwerpers konden helemaal los gaan in het ontwerp. Voor een virtuele auto zitten ze immers niet gebonden aan de reguleringen voor de openbare weg. In het design van de volledig elektrische sportwagen zien we daarom veel designkenmerken terugkomen. Van de Mission R bijvoorbeeld, en de 918. Ook de smalle lichtstrip aan de achterzijde herkennen we van de Taycan modellen en de laatste 911.


Volledig elektrischUiteraard heeft de sportwagen een volledig elektrische aandrijflijn. Om wat voor prestaties we mogen spreken is nog niet duidelijk. Je zou kunnen stellen dat Porsche ook hiermee ‘gewoon’ wat cijfertjes in kan vullen aangezien het geen daadwerkelijk productiemodel betreft. Toch is dat niet het geval en is de Porsche ontworpen om zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te liggen. Over alles is daarom nagedacht. Het gewicht bijvoorbeeld, dat moest laag zijn om de prestaties te verbeteren. De koets is daarom volledig opgetrokken uit carbon en titanium. Ook duurzame aspecten spelen een grote rol. Markus Auerbach, Head of Interior Design bij Porsche verteld daarom trots dat voor de Vision Gran Turismo uitsluitend veganistische materialen zijn toegepast. Waarvan akte.


Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *